ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στο… αέρα η Ε.Ε.Α: Η θέση που έχει μείνει “ορφανή” και τα σενάρια…

Η στασιμότητα που επιδεικνύει ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, αναφορικά με τον διορισμό του αναπληρωτή του προέδρου της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, Κωνσταντίνου Παπαλάκη, θέτει εν αμφιβόλω το άμεσο μέλλον της Επιτροπής. 

Τρεις μήνες θα συμπληρωθούν την Τρίτη, 31 Μαΐου, από την μέρα που έμεινε κενή η θέση του αναπληρωτή, του προέδρου της Ε.Ε.Α. Με γνώμονα το υπάρχον νομικό πλαίσιο, εάν ο Σταύρος Κοντονής, δεν προχωρήσει στην κάλυψη του κενού, μέχρι την προβλεπόμενη ημερομηνία, τότε από την Επιτροπή, αφαιρείται το δικαίωμα συνεδρίασης και λήψης αποφάσεων.

Γεγονός που ήδη προβληματίζει αρκετά από τα μέλη της, τα οποία έχουν «ανοιχτές» υποθέσεις, μεταξύ άλλων και αυτή του Άρη, όπου εξακολουθεί να παρατηρείται η αρνητική στάση ορισμένων εξ΄αυτών στο θέμα της αδειοδότησης, εάν δεν ολοκληρωθεί η εκκαθάριση.

ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΤΗΣ… ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

Τα υπάρχοντα δεδομένα συνεχίζουν να δίνουν «τροφή», στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα, με τις φήμες που θέλουν τον Σταύρο Κοντονή, να σκέφτεται έντονα το τελευταίο διάστημα την αναδιοργάνωση της υπάρχουσας σύνθεσης, να ισχυροποιούνται καθημερινά.

Κλίμα το οποίo έχει αναπτυχθεί και εντός της Επιτροπής, όπου αναμένουν την κινητοποίηση του Υφυπουργού, κυρίως από τη στιγμή που οι υποθέσεις που έχει να διαχειριστεί η Ε.Ε.Α τους επόμενους δύο-τρεις μήνες, είναι εξόχως πολλές. Η επόμενη συνεδρίαση, έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Πέμπτη, ωστόσο από τη στιγμή που δεν υπάρξει μέχρι τις αρχές της άλλης εβδομάδας, διορισμός αντιπροέδρου, δεν θα συνεδριάσει. Εκτός κι αν βρεθεί μία… προσωρινή λύση.

Δηλαδή, να οριστεί ένας ανώτατος δικαστικός για τη θέση (αυτό προβλέπεται) και αυτομάτως να… αποχωρήσει. Κι αυτό για να δοθεί, περιθώριο ενός ακόμα τριμήνου στην υπάρχουσα σύνθεση. Σενάριο υπαρκτό, αλλά δύσκολα εφαρμόσιμο, τουλάχιστον τη δεδομένη χρονική στιγμή.

To Top