Στο δρόμο που… χάραξε η ΕΟΠΕ και η ΕΟΚ και φουλ για λουκέτο!

Το ζήτημα των αδειών λειτουργίας, που έχει προκύψει τις τελευταίες ημέρες με τα κλειστά γυμναστήρια, δεν αποκλείεται να οδηγήσει την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, ώστε ν΄ ακολουθήσει το παράδειγμα της ΕΟΠΕ, αναβάλλοντας την έναρξη των πρωταθλημάτων της Α1 και της Α2 γυναικών, που είναι προγραμματισμένη για το σαββατοκύριακο.

Η ΕΟΚ ήδη έχει παρέμβει για το θέμα προ ημερών, όταν και ανακοίνωσε ότι μετά από συνεννόηση της με τον γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, για το θέμα της άδειας λειτουργίας των κλειστών γυμναστηρίων, οι διοικήσεις των αθλητικών σωματείων θα πρέπει άμεσα να ζητήσουν από τους Δήμους να υποβάλλουν προς την κατά τόπους αρμόδια Αποκεντρωμένη Διοίκηση την ενεργοποίηση, της από το νόμο προβλεπόμενης επιτροπής, η οποία θα επιληφθεί άμεσα της εξέτασης της καταλληλότητας των γυμναστηρίων.

Η Περιφέρεια θα πρέπει στη συνέχεια να στείλει την έγκριση στην αστυνομική διεύθυνση, ώστε να μπορέσει ο αγώνας να πραγματοποιηθεί.

Υπενθυμίζεται ότι τα σωματεία πρέπει να κάνουν αίτημα για την άδεια διεξαγωγής του αγώνα Κυπέλλου, εφόσον συμμετέχουν, ή των αγώνων του Πρωταθλήματος της κατηγορίας που συμμετέχουν, στην Περιφέρεια στην οποία ανήκουν. Τα αθλητικά σωματεία θα πρέπει να γνωρίζουν στην ΕΟΚ τις ενέργειές τους για την προώθηση της ρύθμισης του ως άνω αναφερόμενου θέματος.

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε στο παρά… πέντε της έναρξης των πρωταθλημάτων, οι μαζικές αλλαγές έδρας στους αγώνες του Κυπέλλου το περασμένο σαββατοκύριακο δείχνουν ότι τίποτα ακόμη δεν έχει γίνει.

Πηγή: www.womensports.gr

To Top