Στο εδώλιο του κατηγορουμένου ξανά ο Πιστόριους

Μετά από μία μεγάλη παύση, η δίκη του Όσκαρ Πιστόριους για τη δολοφονία της Ρίβα Στίνκαμπ αρχίζει ξανά στη Νότιο Αφρική, για να αξιολογηθεί η ψυχική υγεία του παραολυμπιονίκη.

Οι συνήγοροι του αθλητή υποστήριξαν πως πάσχει από αγχώδη διαταραχή και ο ίδιος αρνείται πως σκότωσε εκούσια τη σύντροφό του, ισχυριζόμενος πως την πυροβόλησε μέσα στον πανικό του, όταν θεώρησε πως είχε εισβάλει διαρρήκτης στο σπίτι τους.

Η ιατρική γνωμάτευση, πάντως, εκτιμάται πως δεν θα επηρεάσει σημαντικά την έκβαση της δίκης. Η υπεράσπιση θα παρουσιάσει όλα τα στοιχεία της μέσα στις επόμενες μέρες, ενώ θα καλέσει και τρεις νέους μάρτυρες. Οι κατήγοροι, στον αντίποδα, ζητούν την καταδίκη του Πιστόριους τονίζοντας πως είχε πλήρη επίγνωση της πράξεώς του και πως επρόκειτο για ένα έγκλημα πάθους.

Η απόφαση δεν θα ληφθεί από σώμα ενόρκων, καθώς δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο από το νόμο στη Νότιο Αφρική, αλλά θα ληφθεί από το δικαστή. Σε περίπτωση που ο Πιστόριους κριθεί ένοχος, αντιμετωπίζει κίνδυνο ισόβιας κάθειρξης, ενώ αν το έγκλημα κριθεί πως έγινε εξ αμελείας, η ποινή του θα είναι φυλάκιση περίπου 15 ετών.

To Top