ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Στο εξωτερικό το βάρος των μεταγραφικών αναζητήσεων του Άρη, εξαντλώντας όλα τα περιθώρια…

Η επιστροφή στην… κανονικότητα είναι κάτι που απασχολεί όλες τις ομάδες της Super League, προκειμένου και το πρωτάθλημα να ολοκληρωθεί με κάποιο τρόπο, αλλά και ο προγραμματισμός για την επόμενη σεζόν να προχωρήσει.

Όπως είναι απολύτως λογικό, στον Άρη είναι υποχρεωμένοι να κάνουν υπομονή, διότι πέραν των άλλων, υπάρχει και το απαγορευτικό μεταγραφών από την FIFA, το οποίο τον εμποδίζει σημαντικά στο να ξεκινήσει τις επαφές που θέλει για την επόμενη σεζόν, σε ότι αφορά τον καταρτισμό του ρόστερ.

Οι “κιτρινόμαυροι” θα προσπαθήσουν να εξαντλήσουν όλα τα χρονικά περιθώρια που θα τους δοθούν για να κάνουν τις καλύτερες επιλογές, καθώς έχει αποφασιστεί μείωση του μπάτζετ, κάτι που αυτομάτως σημαίνει πως θα πρέπει να περιοριστεί στο ελάχιστο το ποσοστό λάθους στις επιλογές των παικτών.

Την δεδομένη χρονική περίοδο, καμία ομάδα στην Ελλάδα -και όχι μόνο- δεν είναι σε θέση να προχωρήσει σημαντικά τον μεταγραφικό της σχεδιασμό, διότι εκκρεμούν τα εγχώρια πρωταθλήματα, για τα οποία κανείς δεν είναι βέβαιος αν θα ολοκληρωθούν ή όχι, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο Άγγελος Χαριστέας μπορεί να έχει διαμορφώσει εδώ και καιρό μία λίστα με ποδοσφαιριστές από το εξωτερικό με τους οποίους είχε κάποιες πρώτες επαφές, όμως αρκετά μπορεί να αλλάξουν στην πορεία και αυτός είναι ο λόγος που πέρα από τους Γκάμα-Ματίγια, κανείς παλιός ή νέος ενδιαφερόμενος δεν έχει στα χέρια του επίσημη πρόταση από πλευράς Άρη.

Από τη μία γιατί ακόμα δεν έχουν ξεκαθαρίσει πλήρως τα οικονομικά δεδομένα του Άρη για την επόμενη σεζόν και ενδεχομένως να προκύψουν και καλύτερες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών μέσα στο καλοκαίρι, καθώς πολλές ομάδες μπαίνουν στην διαδικασία των “περικοπών”, από κάθε χώρα, διότι υπέστησαν σημαντικά οικονομική ζημία με την διακοπή.

Ωστόσο, είναι ειλημμένη απόφαση το βάρος των αναζητήσεων να πέσει στο εξωτερικό για την κάλυψη των βασικών θέσεων της αρχικής ενδεκάδας και από εκεί και πέρα εφόσον υπάρξει κάποια καλή περίπτωση από την ελληνική αγορά να εξεταστεί ενδελεχώς, ώστε να συμπληρώσει το ρόστερ της ομάδας.

 

 

To Top