ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στο επίκεντρο και πάλι το Νέο Ρύσιο

Έφτασε η μέρα του πρώτου πλειστηριασμού του αθλητικού κέντρου στο Νέο Ρύσιο, από το ΙΚΑ, το οποίο είχε προχωρήσει σε κατάσχεση του ακινήτου, πριν από δύο χρόνια.

Αρνητική ήταν για τον Λάμπρο Σκόρδα η απόφαση του δικαστηρίου για την «ανακοπή του προγράμματος πλειστηριασμού» του Νέου Ρυσίου, το οποίο κατατέθηκε στις αρχές του μήνα.

Η πλευρά Σκόρδα -έχοντας έννομο συμφέρον – ζήτησε την ακύρωση-διόρθωση του πλειστηριασμού, υποστηρίζοντας ότι υπάρχει απόφαση του Ειρηνοδικείου, το οποίο όρισε τιμή πώλησης του αθλητικού κέντρου του Νέου Ρυσίου, το ποσό των 1.200.000 ευρώ. Για τον λόγο αυτό ζήτησε τιμή εκκίνησης του πλειστηριασμού τα 2.500.000 ευρώ.

Στις 16:00, στο Ειρηνοδικείο Βασιλικών, θα γίνει ο πρώτος πλειστηριασμός για την εκποίηση του ακινήτου, με αρχική τιμή το ποσό των 600 χιλιάδων ευρώ το οποίο όρισε το ΙΚΑ. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί μέχρι τις 17:00. Aν βρεθεί αγοραστής -κάτι που νοιάζει λογικό από τη στιγμή που απέχει πολύ από την αντικειμενική του αξία- τότε ο πλειστηριασμός θα κριθεί “άγονος” και θα μεταφερθεί για τον Σεπτέμβριο.

Εκεί, θα υπάρξει διόρθωση τιμής της τάξεως του 25%. Για να φτάσει, όμως, στα επίπεδα που θέλει ο Θοδωρής Καρυπίδης, ο οποίος είχε δεσμευτεί ότι θα το “χτυπήσει” αν πέσει αρκετά η τιμή του, θα χρειαστούν τουλάχιστον δύο πλειστηριασμοί, άρα μετά από δύο “άγονες” διαδικασίες.

To Top