Στο Κατάρ το Παγκόσμιο Κύπελλο μπάσκετ το 2027

Η Κεντρική Επιτροπή της FIBA ανέθεσε στο Κατάρ το Παγκόσμιο Κύπελλο μπάσκετ του 2027 και έτσι μετά το Μουντιάλ του ποδοσφαίρου το 2022, η αραβική χώρα θα υποδεχτεί ένα ακόμη μεγάλο αθλητικό ραντεβού.

Όλα τα παιχνίδια της μεγάλης διοργάνωσης, που αυτό το καλοκαίρι (25/8-10/9)θα γίνει σε Φιλιππίνες, Ιαπωνία και Ινδονησία, θα φιλοξενηθούν στην Ντόχα, με τα γήπεδα να είναι σε απόσταση το πολύ 30 λεπτών το ένα από το άλλο. Μάλιστα, τα γήπεδα έχουν ήδη κατασκευαστεί με πράσινη τεχνολογία.

«Θέλω να συγχαρώ την ομοσπονδία του Κατάρ για την πετυχημένη προσφορά. Είμαστε πεπεισμένοι πως θα είναι ένα υψηλού επιπέδου τουρνουά, μέσα κι έξω από το γήπεδο. Θα το διοργανώσει μια έμπειρη και ικανή ομάδα ανθρώπων που έχουν φέρει εις πέρας με επιτυχία μεγάλα αθλητικά γεγονότα», τόνισε ο γενικός γραμματέας της FIBA, Ανδρέας Ζαγκλής.

Πρόκειται για ένα ακόμη άνοιγμα του Κατάρ στο μπάσκετ, καθώς είναι σε… ανοιχτή γραμμή με την Ευρωλίγκα προκειμένου να συμμετέχει με ομάδα στη διοργάνωση από το 2024/25 και να φιλοξενήσει ένα από τα προσεχή Final Four φέρνοντας παράλληλα σημαντικά ποσά ως χρηματοδότηση.

Εξάλλου, το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών του 2026 ανατέθηκε στη Γερμανία, με το Βερολίνο να φιλοξενεί σε δύο γήπεδα όλους τους αγώνες.

To Top