Στο Μαξίμου ο πρόεδρος της UEFA – Μήνυμα Μητσοτάκη για μηδενική ανοχή στην οπαδική βία (video)

Η οπαδική βία μετά και τα τελευταία τραγικά γεγονότα στη Νέα Φιλαδέλφεια μπαίνει στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, ο οποίος έφτασε στο Μέγαρο Μαξίμου λίγα λεπτά πριν από τις 10:30.

Ακολούθησε η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, με προσκεκλημένους τους προέδρους των ΠΑΕ Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, χωρίς την παρουσία της ΠΑΕ Άρης, η οποία έστειλε χθες σχετικά επιστολές.

Μετά την συνάντηση με τον κ. Τσέφεριν και τη διευρυμένη σύσκεψη με τους προέδρους των ΠΑΕ, στην οποία θα συμμετέχουν και οι αρμόδιοι υπουργοί (ο υπουργός Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου και ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης), ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της UEFA θα κάνουν δηλώσεις προς τον Τύπο (12 το μεσημέρι).

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, ο πρωθυπουργός αναμένεται να στείλει μήνυμα μηδενικής ανοχής σε φαινόμενα οπαδικής βίας και θα ζητήσει από τους προέδρους των τεσσάρων μεγάλων ΠΑΕ να ενώσουν τις δυνάμεις τους σε ένα εναίο μέτωπο με την Πολιτεία και την UEFA για να μπει επιτέλους ένα τέλος στα φαινόμενα βίας.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός αναμένεται να τονίσει ότι το νομικό πλαίσιο υπάρχει και μάλιστα είναι αυστηρό, καλώντας τις ΠΑΕ να γίνουν συμμέτοχες στην προσπάθεια για την εφαρμογή και πιστή τήρηση του νόμου.

Στο επίκεντρο των επαφών θα τεθεί και ο ρόλος που μπορεί να διαδραματίσει η UEFA στην προσπάθεια αυτή, καθώς έχει και την τεχνογνωσία και πλήρη γνώση του τι συμβάινει στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο συνολικά.

To Top