ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στο μεταγραφικό στόχαστρο του Άρη για την επίθεση ο Ντιαμπί

Στο μεταγραφικό στόχαστρο του Άρη για την επιθετική του γραμμή φέρεται να βρίσκεται ο  Αμπντουλάι Ντιαμπί, σύμφωνα με πορτογαλικά ΜΜΕ. Ο 30χρονος φορ αγωνίστηκε την περασμένη σεζόν στην Άντερλεχτ ως δανεικός από την Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Οι Πορτογάλοι σημειώνουν ότι ο Άρης εκδήλωσε ενδιαφέρον για την απόκτηση του Αμπντουλάι Ντιαμπί ο οποίος στην καριέρα του χρησιμοποιήθηκε σε αρκετά παιχνίδια τόσο στις πτέρυγες όσο και ως δεύτερος επιθετικός πέρα από αυτή του σέντερ φορ. Ο έμπειρος επιθετικός ανήκει στη Σπόρτιγκ Λισαβόνας με συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2023, προφανέστατα όμως δεν είναι στο αγωνιστικό πλάνο της πορτογαλικής ομάδας η οποία τον απέκτησε το καλοκαίρι του 2018 και με εξαίρεση τον πρώτο ενάμιση χρόνο, στη συνέχεια παραχωρείται δανεικός.

Για την ακρίβεια, ο Ντιαμπί ανέβασε την αξία του στην ευρωπαϊκή αγορά μέσα από την πολυετή παρουσία του στην Μπριζ όπου σε 108 αγώνες σημείωσε 36 τέρματα και μοίρασε 20 ασίστ. Το καλοκαίρι του 2018, η Σπόρτιγκ Λισαβόνας επένδυσε 4.5 εκατομμύρια ευρώ για την αγορά των δικαιωμάτων του. Σε ενάμιση χρόνο παρουσίας του στην πορτογαλική ομάδα έπαιξε σε 47 αγώνες όπου σημείωσε επτά γκολ.

Ακολούθησε ο δανεισμός του στην Μπεσικτάς στις αρχές της αγωνιστικής περιόδου 2019-20. Με τη φανέλα της τουρκικής ομάδας έπαιξε σε 37 αγώνες και είχε έξι γκολ και τρεις ασίστ. Πέρυσι, η έναρξης της χρονιάς τον βρήκε στην ισπανική Χετάφε, αλλά δεν βρήκε αγώνες και ρόλο. Έτσι τον περασμένο Γενάρη μετακόμισε στην Άντερλεχτ όπου αγωνίστηκε σε 12 παιχνίδια και σημείωσε τρία γκολ.

91 παιχνίδια ως φορ, 104 σε άλλες θέσεις

Ο Ντιαμπί αγωνίζεται σε όλες τις θέσεις της επίθεσης, κυρίως σ’ αυτή του σέντερ φορ καθώς στην καριέρα του έπαιξε ως «9αρι» σε 91 αγώνες με… παραγωγή τα 38 γκολ και τις 23 ασίστ. Περισσότερα παιχνίδια (σ. σ. 104) έκανε στις υπόθεσης θέσεις της επίθεσης, αγωνιζόμενος δηλαδή είτε ως δεξιός ή αριστερός χαφ, επιτελικός μέσος αλλά και δεύτερος επιθετικός. Πληροφορίες αναφέρουν ότι όντως το όνομα του 30χρονου επιθετικού βρίσκεται στη λίστα του Άρη, δίχως όμως μέχρι στιγμής να έχει επιβεβαιωθεί πρόταση του Άρη στη Σπόρτιγκ Λισαβόνας για τον δανεισμό του ποδοσφαιριστή με option αγοράς.

Πηγή: Gazzetta.gr

To Top