Στο μικροσκόπιο η διέξοδος μέσω Γ΄ εθνικής και της νέας ΠΑΕ! Όλα στο τραπέζι, όλα ανοιχτά…

Φτάνοντας στα μέσα του Αυγούστου και μπροστά στο τραγικό αδιέξοδο που υπάρχει, μια και οι υποσχέσεις έμειναν στα λόγια, έχουν αναζητηθεί όλες οι περιπτώσεις που θα σκιαγραφίσουν την “επόμενη μέρα”, ώστε να… αποδράσει ο Άρης σε μια βιώσιμη λύση.

Να πατήσει με απλά λόγια σε μια βάρκα που δεν θα μπάζει από παντού.

Η συνάντηση της ΚΜΑ και του ΑΣ με τους συνδέσμους το βράδυ της Τετάρτης ουσιαστικά δεν έδωσε λύση. Εκφράστηκαν φόβοι, ανησυχίες, μπήκαν “κόκκινες γραμμές”. Εδώ και μέρες έπεσε στο τραπέζι (μεταξύ άλλων πολλών λύσεων) και η λύση του διεξόδου μέσω του δύσβατου δρόμου της Γ’ εθνικής, από τη στιγμή που ο Παναγιώτης Στεφανίδης αδυνατεί να εγγυηθεί την απρόσκοπτη παρουσία του Αρη στη Football League.

Μια περίπτωση που μπαίνει για τα καλά στο μικροσκόπιο, μετά τα όσα επισήμανε ο νομικός Βαγγέλης Χατζηιωάννου, ο οποίος αν και σε πολλές αντίδικος του Άρη στο παρελθόν, έδωσε μια νέα διάσταση, την οποία αναμένεται να εξετάσουν στην Αλκμήνης, ενόψει της (ίσως τελευταίας και καθοριστικής) συνάντησης όλων των φορέων τη Δευτέρα.

Με βάση τα όσα έχει επισημάνει ο Βαγγέλης Χατζηιωάννου, προκύπτει ένας άλλος δρόμος.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με όσα υποστήριξε:

1. Τι άλλαξε; Κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμό στο Υπουργείου Ανάπτυξης, αποφασίστηκε πως μπορεί να συσταθεί μια νέα ΠΑΕ (ή και ΚΑΕ), παρά το γεγονός ότι θα υπάρχει η παλαιότερη ΠΑΕ σε εκκαθάριση.

2. Ποια είναι η προϋπόθεση; Μοναδική προϋπόθεση γι’ αυτό είναι ο ΑΣ να συγκαλέσει γενική συνέλευση και να παραιτηθεί των δικαιωμάτων του από την προηγούμενη ΠΑΕ.

3. Πώς μπορεί να παίξει η νέα ΠΑΕ;  Θα παίζει με καινούργιο ΑΦΜ και θα κάνει δήλωση στο ΓΕΜΗ.

4. Τι θα γίνει με τα χρέη; Θα σβηστούν όλα της τα χρέη. Δηλαδή, αν ο Αρης συμμετάσχει φέτος στη Γ’ εθνική, ανεβαίνοντας την επόμενη σεζόν στη Β’ δεν θα έχει χρέη, ενώ δεν θα υφίσταται κανένα ζήτημα με την παλιά ΠΑΕ που θα βρίσκεται σε καθεστώς εκκαθάρισης.

5. Πώς θα παίξει στη Γ’ εθνική; Θα παίζει με το ΑΦΜ του ερασιτέχνη.

Η μόνη αμφιβολία που εξέφρασε ο Χατζηιωάννου είναι μην τυχόν αλλάξει αυτός ο νόμος μέχρι το επόμενο καλοκαίρι (στην Ελλάδα είμαστε…), κάτι για το οποίο δεν μπορεί κανείς να είναι βέβαιος.

Με βάση αυτά και εφόσον ισχύουν δεν θα επηρεάσουν την νέα “καθαρή” ΠΑΕ Άρης (με τη συμμετοχή του ΑΣ Άρης) εξουδετερώνονται οι νομικές ενέργειες των πρώην παραγόντων που αποτελούν και ένα σημαντικό εμπόδιο, μια και θα αφορούν την υπό εκκαθάριση ΠΑΕ!

To Top