Στο μικροσκόπιο οι συνομιλίες του 14χρονου που αυτοκτόνησε – «Βροχή» οι αναφορές για bullying στο σχολείο του (video)

Στο τμήμα της δίωξης του ηλεκτρονικού εγκλήματος διαβιβάστηκε η δικογραφία για το θάνατο του 14χρονου αγοριού που απαγχονίστηκε τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου μέσα στο δωμάτιο του σπιτιού στα Κάτω Πατήσια.

Οι άνδρες της ΕΛΑΣ που έχουν αναλάβει να ρίξουν άπλετο φως στη υπόθεση που τις τελευταίες ώρες συγκλονίζει το πανελλήνιο, θα κάνουν φύλλο και φτερό το κινητό τηλέφωνο και το λάπτοπ του αγοριού από τα Κάτω Πατήσια προκειμένου να εντοπίσουν στοιχεία, τα οποία θα τους δείξουν τις αιτίες που οδήγησαν το ανήλικο να βάλει τέλος στη ζωή του.

Αν και επικρατέστερο σενάριο είναι ο 14χρονος να αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του εξαιτίας του bullying που είχε δεχτεί από πολλά άτομα, οι αστυνομικοί ψάχνουν εάν το παιδί συμμετείχε στο φονικό παιχνίδι «blackout challenge» ή εάν τον απασχολούσε κάποιο άλλο ζήτημα, το οποίο είχε κρυμμένο βαθιά στην ψυχή του.

Οι αστυνομικοί θέλουν να ελέγξουν το κινητό και το λάπτοπ του παιδιού προκειμένου να δουν με ποιους μίλαγε κι αν είχε δεχτεί απειλές. Παράλληλα θέλουν να δουν εάν υπήρχε κάποιο βίντεο, στο οποίο μπορεί να πρωταγωνιστούσε ο 14χρονος και οι δράστες να τον εκβίαζαν ότι θα το δημοσιοποιήσουν.

Σήμερα η νεκροψία

Σήμερα αναμένεται να γίνει και η νεκροψία νεκροτομή στη σορό του άτυχου νεαρού, ενώ οι αστυνομικοί θα ανοίξουν κι άλλο την βεντάλια των ερευνών και των καταθέσεων. Από τη δίωξη του ηλεκτρονικού εγκλήματος αναμένεται να περάσουν καθηγητές και συμμαθητές του 14χρονου,οι οποίοι μπορεί να γνώριζαν ή να άκουσαν κάτι για τα περιστατικά bullying που βίωνε ο Μάκης.

Σύμφωνα με τα όσα είπαν στο newsit.gr συμμαθητές του 14χρονου παλαιστή από το Παγκράτιο, «ήταν ένα πολύ ευγενικό και καλό παιδί, δεν πείραζε ποτέ κανέναν, ήταν από τα καλύτερα παιδιά, ήταν χαρά Θεού, γι’ αυτό είμαστε όλοι πολύ στενοχωρημένοι στο σχολείο».

Οι περισσότεροι συμμαθητές του κάνουν λόγο για άγριο bullying που δεχόταν το 14χρονο αγόρι, αφού, όπως αναφέρουν, «τον πείραζαν συστηματικά κάποια παιδιά».

Πολλά τα περιστατικά bullying στο σχολείο

Σύμφωνα με τα όσα μεταφέρουν στο newsit.gr κάτοικοι της περιοχής, «το bullying είναι σοβαρό θέμα στο συγκεκριμένο σχολείο που πήγαινε ο Μάκης». Πληροφορίες αναφέρουν επίσης, ότι στο σχολείο που πήγαινε ο 14χρονος, τον Σεπτέμβριο του 2021 είχε σημειωθεί ένα περιστατικό bullying, καθώς ένας 13χρονος είχε γρονθοκοπηθεί στο πρόσωπο. O κηδεμόνας του 13χρονου έκανε μήνυση για το εν λόγω περιστατικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, ο 14χρονος ένα βράδυ που γυρνούσε σπίτι είχε εκμυστηρευτεί κλαίγοντας, σε εξωσχολικούς του φίλους ότι του έκαναν bullying.Τα παιδιά είναι όλα σοκαρισμένα και πιθανόν κάποια να δουν ψυχολόγο.

Για το θάνατο του 14χρονου θα διενεργηθεί κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση. Εντολή για τη διενέργεια της έρευνας για το τι οδήγησε το παιδί στην αυτοκτονία έδωσε η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Κανένας ακόμα από περιβάλλον του δεν μπορεί ακόμα να πιστέψει ότι δεν θα ξαναδεί το Μάκη. Η κηδεία του θα γίνει, αύριο, Τετάρτη στους Αγίους Αναργύρους.

Πηγή: newsit.gr

To Top