ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Στο μυαλό του Μάντζιου: Ο Τζέγκο που επιστρέφει, οι ανεβασμένοι Σάσα-Κάτσε και ο… διαφορετικός Ματίγια

Ευχάριστος “πονοκέφαλος” για τον Άκη Μάντζιο που έχει να επιλέξει ανάμεσα σε τέσσερις μέσους πρώτης γραμμής, για δύο θέσεις, στην αρχική του ενδεκάδα.

Ο προπονητής του Άρη από σήμερα θα ρίξει το βάρος στο ντέρμπι της Κυριακής με τον ΠΑΟΚ στο “Κλεάνθης Βικελίδης” κι ένα ερώτημα στο οποίο καλείται να δώσει απάντηση είναι ποιους δύο θα χρησιμοποιήσει στη μεσαία του γραμμή.

Ο Τζίμι Τζέγκο αναμένεται να είναι έτοιμος, καθώς έμεινε εκτός από τον αγώνα του Περιστερίου, περισσότερο για προληπτικούς λόγους. Ωστόσο, έχασε τα ματς με Λάρισα και Ατρόμητο, επομένως στην… κούρσα για την αρχική ενδεκάδα της Κυριακής, ξεκινά με μειονέκτημα. Κανείς, όμως, δεν μπορεί να παραβλέψει τις εξαιρετικές εμφανίσεις που έκανε όλο το προηγούμενο διάστημα, όντας ο στυλοβάτης της μεσαίας γραμμής των “κιτρινόμαυρων”. Συνήθως, ο Άκης Μάντζιος βάζει σταδιακά τους παίκτες του και πάλι στο… παιχνίδι, επομένως, δεν αποκλείεται να μπει στο δεύτερο ημίχρονο, για να “φρεσκάρει” τα χαφ, δίνοντας περισσότερη ενέργεια και ηρεμία.

Υποθετικά, πάντα, το δίδυμο θα προκύψει από τους Σάσα-Κάτσε-Ματίγια…

Ο Βραζιλιάνος ήταν ο MVP του Άρη στο Περιστέρι. Ολοκληρωμένη εμφάνιση, η καλύτερή του φέτος, την οποία συνδύασε και με το γκολ της ισοφάρισης. Δείχνει να βρίσκει τον καλό του εαυτό του, κάτι πολύ σημαντικό, καθώς είχε μία πολύ κουραστική περσινή χρονιά και ένα δύσκολο ξεκίνημα φέτος με μικροτραυματισμούς.

Ο Κάτσε, από την πλευρά του, δεν έχει παίξει βασικός μέχρι στιγμής, όμως η απόδοσή του ανεβαίνει κατακόρυφα. Πέτυχε γκολ στο Περιστέρι, η παρουσία του είναι σταθερή όποτε χρησιμοποιείται ως αλλαγή, ενώ και στις προπονήσεις “κερδίζει” καθημερινά την εμπιστοσύνη του Άκη Μάντζιου. Είναι ποδοσφαιριστής που θα δοκιμάσει το δεξί του πόδι, θα σουτάρει εκτός μεγάλης περιοχής αν βρει την ευκαιρία, ενώ και τα στημένα του είναι πολύ καλά.

Τέλος, ο Χαβιέ Ματίγια. Ένας μέσος που διαφέρει από τους υπόλοιπους. Το ανασταλτικό κομμάτι δεν είναι το δυνατό του σημείο, όμως ο Άκης Μάντζιος τον εμπιστεύεται, για την ποιότητά του, τα στημένα και το πως μπορεί να ηρεμήσει το παιχνίδι της ομάδας του. Αυτός είναι ο λόγος που ο Έλληνας προπονητής δεν τον έχει βγάλει από την αρχική του ενδεκάδα μέχρι στιγμής.

Το σίγουρο είναι πως η επιλογή των δύο θα είναι κάθε εβδομάδα δύσκολη υπόθεση για τον Άκη Μάντζιο, αν και για το ντέρμπι της Κυριακής το πλεονέκτημα -μέχρι στιγμής- το έχουν Ματίγια και Σάσα…

To Top