ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στο ΟΑΚΑ έχει τον… τρόπο του ο Άρης! Πήρε αυτό που ήθελε και τερμάτισε οριστικά 3ος! (videos)

Ο Άρης νιώθει σαν στο… σπίτι του στο ΟΑΚΑ! Μετά τις δύο νίκες του στην κανονική διάρκεια, σήμερα ήρθε ισόπαλος με την ΑΕΚ, 0-0, πήρε το αποτέλεσμα που ήθελε και τερμάτισε 3ος στο φετινό πρωτάθλημα της Super League, στο φινάλε του! Στους 61 βαθμούς ο Άρης, άφησε την ΑΕΚ πίσω της στην 4η θέση, στο -1. 

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ…

Με 3-4-3 η ΑΕΚ. Τσιντώντας στο τέρμα, τριάδα στην άμυνα οι Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας και Μπακάκης. Δεξιά ο Βασιλαντωνόπουλος, αριστερά ο Λόπες, με τους Σιμάνσκι και Σάκχοφ στα χαφ. Τριάδα στην επίθεση, οι Μάνταλος, Τάνκοβιτς και Ανσαριφάρντ.

Στο τέρμα για τον Άρη ο Κουέστα, με τον Σούντγκρεν δεξιά και τον Σάκιτς αριστερά. Στο κέντρο της άμυνας, οι Δεληζήσης και Ροζ. Στα χαφ, στο 4-2-3-1 του Μάντζιου, οι Σάσα και Ματίγια. Στην κορυφή της επίθεσης ο Μάνος, πίσω του ο Μπερτόγλιο, με τους Γκάμα και Ματέο στις πτέρυγες.

ΠΙΟ ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΗ Η ΑΕΚ

Ο Άρης ήταν αυτός που στο μεγαλύτερο κομμάτι του πρώτου ημιχρόνου (43-57%) είχε την κατοχή και των πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως τις κλασσικές ευκαιρίες της είχε η ΑΕΚ. Στο 2΄, ο Κουέστα απέκρουσε το σουτ του Μάνταλου από την μεγάλη περιοχή, στη συνέχεια ο Τάνκοβιτς σκόραρε, αλλά ήταν ξεκάθαρα σε θέση οφ σάιντ και σωστά το γκολ δεν μέτρησε.

Οι παίκτες της ΑΕΚ, κέρδισαν κατά κράτος τους αμυντικούς του Άρη στον αέρα. Στο 13΄, ο Μάνταλος πήρε την κεφαλιά, αλλά σημάδεψε τον Κουέστα, όπως και ο Τάνκοβιτς στο 22΄, με τον ίδιο τρόπο. Ο Άρης είχε την ευκαιρία του στο 24΄, με τον Γκάμα να σουτάρει εκτός μεγάλης περιοχής και να κερδίζει το κόρνερ, από την επέμβαση του Τσιντώντα. Τελευταία, αλλά η σημαντικότερη ευκαιρία του αγώνα, για το πρώτο ημίχρονο, η κεφαλιά του Τσιγκρίνσκι, στο κόρνερ του Τάνκοβιτς, που σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Κουέστα!

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ Ο ΑΡΗΣ, ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΓΚΟΛ

Ο ρυθμός στο δεύτερο ημίχρονο έπεσε σημαντικά, με τις δύο ομάδες να δείχνουν σημάδια κόπωσης. Οι πρώτες τελικές, στο 64΄, όταν με απευθείας χτύπημα φάουλ ο Ματίγια σημάδεψε το τείχος της ΑΕΚ και στην συνέχεια ο Γκάμα δεν βρήκε στόχο.

Στο 72΄, η ΑΕΚ είχε την ευκαιρία της με ένα σουτ από πλάγια του Ανσαριφάρντ, το οποίο έδιωξε πρώτα ο Κουέστα κι έπειτα η άμυνα του Άρη, ενώ στο 73΄η καλύτερη στιγμή της ομάδας του Άκη Μάντζιου. Από ωραία κυκλοφορία της μπάλας, ο Γκάμα γύρισε στο πέναλτι, πετάχτηκε εκεί ο Μαντσίνι, που πλάσαρε όμως με δύναμη πάνω στον Τσιντώντα που έδιωξε με το σώμα!

Η συνέχεια δεν είχε μεγάλες στιγμές, με την ΑΕΚ να προσπαθεί αλλά τον Άρη πολύ εύκολα να διατηρεί το 0-0 και να παίρνει αυτό που ήθελε εξ΄αρχής, ώστε να παραμείνει και τερματίσει στην 3η θέση.

ΑΕΚ (Μ. Χιμένεθ):  Τσιντώτας, Σβάρνας (64΄Νεντελτσιάρου), Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης (77΄Μιτάι), Σιμάνσκι (46΄Κρίστισιτς), Σάκχοφ (46΄Γαλανόπουλος), Μάνταλος, Τάνκοβιτς (64΄Γκαρσία), Βασιλαντωνόπουλος, Λόπες, Ανσαριφάρντ

Αρης (Α. Μάντζιος): Κουέστα, Σούντγκρεν, Δεληζήσης, Ροζ, Σάκιτς, Σάσα, Ματίγια, Γκάμα (74΄Σίλβα), Μπερτόγλιο (74΄Μπρούνο), Ματέο (90΄Μπαγκαλιάνης), Μάνος (56΄Μαντσίνι)

Διαιτητής: Τρεϊμάνις, Βοηθοί: Γκουντερμάνις – Σπαζόνικοφς, 4ος: Κουκούλας, VAR: Μπόγκναρ, AVAR: Μεϊντάνα

To Top