Στο πλευρό του Άρη η Περιφέρεια Κ.Μακεδονίας! Επιστολή στην ΕΠΟ για να τηρηθεί η νομιμότητα

Ο Άρης έχει στο πλευρό του και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην προσπάθεια του να ανοίξει το παράθυρο των μπαράζ για την άνοδο στη Football League. Mε επιστολή της, ζητάει από την ΕΠΟ την τήρηση της νομιμότητας. 

Αναλυτικά:

“Το ποδοσφαιρικό τμήμα του «Α.Σ. Άρης Θεσσαλονίκης» κατά την ποδοσφαιρική περίοδο 2014-2015, συμμετείχε στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, στον Α’ Όμιλο και τερμάτισε στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Όπως ενημερώθηκε το Περιφερειακό Συμβούλιο, σύμφωνα με το άρθρο 13 της Προκήρυξης του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, θα προβιβασθούν στην Football League τέσσερις ομάδες (η πρωταθλήτρια ομάδα κάθε Ομίλου).

Ακόμη, σύμφωνα με το άρθρο 8 παρ. 6 της Προκήρυξης του πρωταθλήματος της Football League, την περίοδο 2015-2016 το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με είκοσι (20) ομάδες.

Περαιτέρω, σύμφωνα με τα άρθρα 7 παρ. 6 και 27 παρ. 4 του ΚΑΠ Επαγγελματικών Πρωταθλημάτων, «απαγορεύεται οποιαδήποτε αυξομείωση του αριθμού των ομάδων των διαφόρων πρωταθλημάτων, αν δεν έχει προβλεφθεί από την προκήρυξη του πρωταθλήματος που έληξε…» και «οποιαδήποτε αυξομείωση στον αριθμό των ομάδων των διαφόρων κατηγοριών, πρέπει να προβλέπεται από την προκήρυξη και να ισχύει από την αμέσως επόμενη αγωνιστική περίοδο».

Υπό τις παραπάνω προϋποθέσεις, ο Περιφερειάρχης κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, οι Αντιπεριφερειάρχες και όλα τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, ομόφωνα και με εκδήλωση πλήρους ενότητας στη διατύπωση της απόψεώς τους, απευθύνονται σε όλους τους συναρμόδιους φορείς του ποδοσφαίρου και ειδικά στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, ζητώντας να γίνει το πρωτάθλημα της FootballLeague με είκοσι (20) ομάδες και να μη γίνει μείωση του αριθμού τους.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας ομόφωνα ζητεί την εφαρμογή των κανονισμών και την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος της ιστορικής ομάδας της Θεσσαλονίκης, του Άρη.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΑΝΤΩΝΙΟΣ Δ. ΓΥΦΤΟΠΟΥΛΟΣ”

To Top