Στο πλευρό του Μανέ η Σενεγάλη

Την ώρα που στην Γερμανία, ο Τύπος επικρίνει τον Σαντιό Μανέ εδώ και αρκετές ημέρες, στην Σενεγάλη, επιχειρούν να στηρίξουν το «αστέρι» της χώρας.

Οπως είναι γνωστό, μετά την «βαριά» ήττα της Μπάγερν Μονάχου από την Μάντσεστερ Σίτι με 3-0 για το Champions League, ο γερμανικός Τύπος αποκάλυψε ότι ξέσπασε βίαιος καυγάς μεταξύ του Μανέ και του Λιρόι Σανέ. Ο Σενεγαλέζος επιθετικός, γρονθοκόπησε στο πρόσωπο τον Γερμανό διεθνή και οι συμπαίκτες τους, έσπευσαν να τους χωρίσουν. Σχεδόν άμεσα, οι φωτογραφίες του Σανέ στην προπόνηση των Βαυαρών, με πρησμένα χείλη, λειτούργησαν ως απόδειξη για όσους αμφέβαλλαν για την ακρίβεια των πληροφοριών.

Αντιμέτωπη με την αντίδραση των μέσων ενημέρωσης, η διοίκηση της Μπάγερν Μονάχου αναγκάσθηκε να αντιδράσει με ένα σύντομο δελτίο τύπου: «Ο 31χρονος Σαντιό Μανέ δεν θα είναι στην αποστολή της Μπάγερν για τον εντός έδρας αγώνα με τη Χόφενχαϊμ, το επόμενο Σάββατο. Ο λόγος είναι η κακή συμπεριφορά του Μανέ μετά τον αγώνα της Μπάγερν στο Champions League με την Μάντσεστερ Σίτι. Επιπλέον, ο Μανέ θα πληρώσει πρόστιμο».

Ωστόσο, η ιστοσελίδα της Σενεγάλης «Taggat», που «στέκεται» κοντά στον Μανέ από την αρχή της καριέρας του, αποκάλυψε τα σχόλια του Σανέ (σ.σ. Scheisse Schwarzer, που σημαίνει μαύρε σ*&τά). Από την άλλη πλευρά, ο γερμανικός Τύπος, που αρνείται ότι υπήρξε ρατσιστική προσβολή, έδωσε την ερμηνεία, ότι ο πρώην άσος της Λίβερπουλ, απογοητευμένος από την κατάστασή του στο σύλλογο και την κακή του απόδοση, «υπέκυψε» μετά από μια ανταλλαγή σχολίων με τον Σανέ. Ως εκ τούτου, ο γερμανικός Τύπος, τοποθετεί τον Μανέ στην θέση του θύτη και το Σανέ, σ΄ αυτήν του θύματος.

Ομως στην Σενεγάλη, η κατάσταση και οι εκτιμήσεις, είναι εντελώς διαφορετικές: «Εδώ, η κοινή γνώμη έχει ενωθεί γύρω από τον Μανέ. Για διάφορους λόγους. Πρώτον, επειδή έχει αποκτήσει την ιδιότητα του απόλυτου ινδάλματος στην Σενεγάλη κι εάν ήταν απαραίτητο να κάνουμε έναν παραλληλισμό, θα έλεγα ότι είναι στο βαθμό που η γαλλική γνώμη είχε ενωθεί γύρω από τον Ζιντάν, μετά το κτύπημα στον Ματεράτσι. Και δεύτερον, επειδή ο Σαντιό, είναι γνωστός για την καλοσύνη και την αλληλεγγύη του, στοιχεία που καθιστούν αδιανόητο, ότι θα μπορούσε να είναι ένοχος για μια τέτοια βίαιη χειρονομία και ότι για να φθάσει εκεί, η πρόκληση πρέπει πραγματικά να να είναι πολύ υψηλού επιπέδου», υποστήριξε ο Μπαμπακάρ Ντο Φαγέ, αρχισυντάκτης του σενεγαλέζικου ομίλου μέσων ενημέρωσης «Emedia».

To Top