ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Στο πρώτο πενθήμερο του Ιουλίου θα έχουμε τελειώσει»

Ο Λεωνίδας Μπακούρας αναφέρθηκε στην προσπάθεια ανόδου του Άρη μέσω των αγώνων μπαράζ, με δηλώσεις του στα ερτζιανά της Θεσσαλονίκης.

 

Αναλυτικά όσα είπε στο “Μετρόπολις”:

«Πρέπει να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις μέχρι τις αρχές Ιουλίου, να σώσουμε την χρονιά και εν συνεχεία να δούμε τι προοπτικές ανοίγονται. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος για τον Άρη».

Για το αν υπάρχουν οι άνθρωποι να ασχοληθούν με την ΠΑΕ: «Αυτό δεν θα κριθεί σήμερα, θα το κρίνει η γενική συνέλευση, η οποία θα προκηρύξει το ενδιαφέρον για τη νέα ΠΑΕ. Αν βρεθούν άλλοι άνθρωποι με μεγαλύτερη επιφάνεια, πιστεύω και ο ίδιος ο Κάλας θα πει φεύγω. Τα πράγματα πρέπει να λειτουργήσουν φυσιολογικά στον Άρη. Φέτος έγινε αυτή η προσπάθεια, είχε αγωνιστικά το τέλος που είχε, όμως, είναι μια χρυσή ευκαιρία να επανέλθουμε στις επαγγελματικές κατηγορίες με αυτόν τον τρόπο. Προσωπική μου άποψη είναι πως θα γίνει σίγουρα. Το θέμα είναι ο χρόνος. Μακάρι να γίνει γρήγορα».

Για το χρονοδιάγραμμα των εξελίξεων: «Θα έχουμε καθυστέρηση 4-5 ημερών γιατί προέκυψε το θέμα με την Ζάκυνθο. Όταν τελειώσουν αυτά και επικυρωθούν οι βαθμολογίες, η FootballLeague θα προχωρήσει σε εκδήλωση ενδιαφέροντος στα τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου. Νομίζω στο πρώτο πενθήμερο Ιουλίου θα λήξει το θέμα. Πίστευα ότι θα τελειώναμε και νωρίτερα, όμως, λόγω των ενστάσεων που υπάρχουν θα καθυστερήσουμε λίγο. Γνώμη μου είναι ότι δεν θα υπάρξουν ούτε καν μπαράζ, αφού θα είναι κι άλλες ομάδες που δεν θα δηλώσουν συμμετοχή».

Για την καθυστέρηση από πλευράς ΕΠΟ: «Έτσι ήταν μαθημένοι οι άνθρωποι αυτοί. Να καθυστερούν τις αποφάσεις για να μην μπορεί να οργανωθεί κανείς. Με την παρέμβαση Κοντονή και την κατάσταση που επικρατεί, η οποία είναι λίγο περίεργη για κάποιους ανθρώπους εκτιμώ πως θα πάρουν γρήγορα τις αποφάσεις».

Για τους λόγους της καθυστέρησης: «Και για την Ζάκυνθο και τον Βατανιακό πριν δύο χρόνια ξεκαθάρισε αργά το ζήτημα. Εμείς ξεκινήσαμε νωρίς, ενημερώσαμε τους ανθρώπους της ΕΠΟ για τις ευθύνες και το τι θα κάνει ο Άρης για να δικαιωθεί. Είναι τόσο ξεκάθαρος ο νόμος που είναι θέμα χρόνο η δικαίωση. Πιστεύω ότι τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου θα έχει ξεκαθαρίσει η κατάσταση. Στα τέλη Ιουλίου θα έχει προκηρυχθεί και η νέα ΠΑΕ».

Για την ημερομηνία διεξαγωγής της γ.σ. του ΑΣ: «Μόλις οριστικοποιηθεί η άνοδος στην FootballLeague, ο ΑΣ θα κάνει όσο το δυνατόν συντομότερα τη γ.σ., προχωρώντας στην προκήρυξη της νέας ΠΑΕ και εκεί θα φανεί ποιοι θέλουν να βοηθήσουν και να συνδράμουν οικονομικά».

Για το αν έχουν λάβει διαβεβαιώσεις τήρησης της νομιμότητας: «Είμαστε σίγουροι γι’ αυτό. Το μόνο που μας προβληματίζει είναι ο χρόνος. Και επειδή στην Αθήνα, οι αποφάσεις βγαίνουν με πιέσεις, γι’ αυτό και εμείς αρχίσαμε να πιέζουμε τους ανθρώπους να πάρουν αποφάσεις όσο το δυνατόν γρηγορότερα».

To Top