Στο Ρίβερ Πλέιτ – Μπόκα υπήρξε ίδια φάση με αυτή του Clasico και του 1-0 του Άρη κόντρα στην ΑΕΚ (video)

Αρκετή συζήτηση έχει σηκωθεί για το αν πέρασε η μπάλα ή όχι στην προσπάθεια του Γιαμάλ στο ντέρμπι με την Ρεάλ. Ενα παρόμοιο σκηνικό που εκτυλίχθηκε στο Άρης – ΑΕΚ στο γκολ του Μορόν αλλά και στο «Superclasico» μεταξύ Ρίβερ Πλέιτ και Μπόκα Τζούνιορς.

Αν στην Ισπανία όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στο αμφιλεγόμενο «Clasico» μεταξύ της Ρεάλ Μαδρίτης και της Μπαρτσελόνα, σχεδόν στην άλλη άκρη της γης και συγκεκριμένα στο Ρίβερ Πλέιτ – Μπόκα Τζούνιορς, υπήρξαν πολλά παράπονα για την διαιτησία.

Οι Χενέιζες παρότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ μόλις στο 10ο λεπτό του αγώνα, γύρισαν το παιχνίδι κι εξασφάλισαν τη νίκη με 3-2 και παράλληλα την πρόκριση στα ημιτελικά του πρωταθλήματος Αργεντινής. Στην εν λόγω αναμέτρηση εκτυλίχθηκε ένα σκηνικό παρόμοιο με αυτό του Μπαρτσελόνα – Ρεάλ αλλά και το Άρης – ΑΕΚ.

Ο Άρης προηγήθηκε 1-0 στο 38’ της ΑΕΚ με ένα γκολ που ήταν δεδομένο πως θα προκαλέσει αρκετή συζήτηση. Ο Ισπανός φορ Λορέν Μορόν σούταρε με το δεξί εντός περιοχής, η μπάλα κόντραρε και ο Αθανασιάδης απέκρουσε την μπάλα. Οι γηπεδούχοι φώναξαν ότι αυτή πέρασε ολόκληρη τη γραμμή, οι φιλοξενούμενοι το αντίθετο και ο διαιτητής Βεργέτης, αφού ενημερώθηκε από τον Γερμανό Πάτρικ Φραντς Χανσλμπάουερ στο VAR, έδειξε σέντρα και μέτρησε κανονικά το γκολ.

Λίγες ώρες αργότερα, στο ντέρμπι μεταξύ Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης, έγινε μία πανομοιότυπη φάση. Στο 28ο λεπτό ο Γιαμάλ έκανε ένα σουτ μέσα από την περιοχή, ο Λούνιν απέκρουσε την μπάλα και μετά έγινε ένας… χαμός, αντίστοιχος με αυτόν στο «Βικελίδης». Το ίδιο συνέβη και στο Ρίβερ Πλέιτ – Μπόκα Τζούνιορς.

Ήταν σε ένα κόρνερ κατά το οποίο μια απόκρουση του Λέμα φάνηκε να του κόστιζε ένα αυτογκόλ, αλλά ο Ρομέρο αντέδρασε για να απομακρύνει την μπάλα πάνω στη γραμμή. Ή τουλάχιστον αυτό ελήφθη υπόψη, αφού αν κρίνουμε από τις φωτογραφίες φαίνεται ότι η μπάλα θα μπορούσε να είχε περάσει τη γραμμή.

εδομένου ότι δεν υπήρχε ούτε goal line technology, δεν ήταν δυνατό να αποφασιστεί με σιγουριά αν η μπάλα πέρασε ή όχι τη γραμμή.

H AFA δημοσίευσε το ηχητικό VAR για τη μεγάλη αυτή διαμάχη στο Superclasico λέγοντας ότι: «Ο τερματοφύλακάς καταφέρνει να αποφύγει το γκολ διώχνοντας την μπάλα πάνω από τη γραμμή του τέρματος, η οποία δεν μπαίνει ολόκληρη στο τέρμα. Ο βοηθός διαιτητής, σε τέλεια γραμμή με τον προτελευταίο αμυντικό, αλλά λοξός στη γραμμή του τέρματος, δεν μπορεί να έχει την καλύτερη όραση για αυτή τη δύσκολη απόφαση» ανέφεραν από την AFA

«Η ομάδα VAR, στον έλεγχο της με διαφορετικές γωνίες και ταχύτητες και στη χρήση εκτιμήσεων, δείχνει σε εικόνες ότι η μπάλα στην πραγματικότητα δεν μπαίνει εντελώς στο τέρμα και επικοινωνεί με τον διαιτητή τι συνέβη», προσθέτουν στο βίντεο που μοιράστηκαν στο κανάλι του YouTube, μαζί με την επικοινωνία των Χόρχε Μπαλίνιο (υπεύθυνος του VAR), Γκαστόν Σουάρες (AVAR) και Γιάελ Φαλκόν Πέρεθ (διαιτητής του αγώνα).

 

 

 

To Top