ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στο… ραντάρ της Αλμπισελέστε!Γκαρσία, Άρης και… Μέσι στο ίδιο άρθρο της La Nacion!

Λιονέλ Μέσι. Ματέο Γκαρσία. Άρης. Ονόματα που βρίσκονται στο ίδιο άρθρο της πιο έγκυρης εφημερίδας της Αργεντινής.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Η La Nacion άνοιξε ένα τεράστιο θέμα για το αργεντίνικο ποδόσφαιρο και την προσπάθεια να βρεθούν τα ταλέντα της χώρας που δεν ζουν πλέον εκεί, ώστε να βγουν οι νέοι… Μέσι.

Η κρίση στην Αργεντινή οδήγησε περίπου ένα εκατομμύριο πολίτες εκτός χώρας από το 2001 και μετά. Από αυτή την δυσάρεστη διαδικασία επλήγη και το ποδόσφαιρο της χώρας της Λατινικής Αμερικής.

Πολλά παιδιά είναι Αργεντινοί, αλλά δεν έχουν καν διαβατήριο, αφού γεννήθηκαν εκτός χώρας και έχουν την υπηκοόητα της εκάστοτε χώρας που ζουν.

Η ομοσπονδία ποδοσφαίρου της Αργεντινής έχει ξεκινήσει μια διαδικασία, με στόχο να βρεθούν ποδοσφαιριστές από 13 έως 22 ετών που έχουν αργεντίνικη καταγωγή, είναι ταλέντα και μπορούν να στελεχώσουν τις μικρές Εθνικές ομάδες και προοπτική να φορέσουν την φανέλα που έχουν τιμήσει παικταράδες όπως ο Μαραντόνα ή ο Μέσι.

Μια πρώτη έρευνα έδειξε ότι υπάρχουν τουλάχιστον 150 παιδιά από 13 έως 22 ετών που ζουν εκτός Αργεντινής και εν δυνάμει μπορούν να παίξουν στην Εθνική ομάδα. “Υπάρχουν πολλά περισσότερα, απλώς αυτά (τα 150) έχουν αργεντίνικη υπηκοότητα, ωστόσο αν… σκάψουμε περισσότερο θα βρούμε 400-500 παιδιά μόνο στην Ευρώπη!”, επεσήμανε ο Ερμές Ντέσιο, στέλεχος των τμημάτων υποδομής της ομοσπονδίας εξιστορώντας στη La Nacion – με ημερήσιες πωλήσεις πάνω από 165.000 φύλλα – τι ακριβώς συμβαίνει.

Το παράδειγμα του Ροντρίγκεζ της Ρεάλ

Αναφέρονται πολλά ονόματα ποδοσφαιριστών που ήρθαν πολύ μικροί στην Ευρώπη και αγωνίστηκαν στις μικρές Εθνικές ομάδες της Αργεντινής, ένας εξ αυτών είναι φυσικά ο Λιονέλ Μέσι, αλλά και ο Πάμπλο Αϊμάρ. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του σήμερα είναι ο Άντριαν Ροντρίγκεζ, 17χρονος τερματοφύλακας που ανήκει στην Ρεάλ Μαδρίτης. Ο πατέρας του είναι από την Κόρδοβα, αλλά έπαιξε βόλεϊ ως Ισπανός. Παρόλ’ αυτά ο 17χρονος αποφάσισε να παίξει με την Εθνική Αργεντινής και κλήθηκε στην Κ20 από τον Λιονέλ Σκαλόνι.

“Ζητάμε την συνεργασία των ομοσπονδιών, αλλά δεν μας δίνουν τα έγγραφα, ούτε άλλα στοιχεία. Κάποιοι σκέφτονται πως δεν θα είναι αυτοί που θα… αναζωογονήσουν την Αργεντινή”, επεσήμανε ο Ντέσιο και εξήγησε πως “το πιο δύσκολο είναι να ανακαλύψουμε τα παιδιά που έχουν γεννηθεί στην Ευρώπη και δεν έχουν διαβατήριο από την Αργεντινή, αν και ξέρουμε ότι οι γονείς τους είναι από την Αργεντινή. Στόχος μας είναι να τους εντοπίσουμε, να μιλήσουμε μαζί τους, να τους ακούσουμε και να τους δείξουμε το ενδιαφέρον μας. Πιστεύω ότι αυτά τα παιδιά περιμένουν εμάς να τους βρούμε, γιατί όποτε συμβαίνει μας ευχαριστούν γι’ αυτό που κάνουμε”.

Η περίπτωση του Γκαρσία

Ανάμεσα στους παίκτες που αναφέρονται στο δημοσίευμα της La Nacion είναι και ο Ματέο Γκαρσία, για τον οποίο η αναφορά είναι μεν μικρή, διότι είναι Αργεντινός και δεν έχει πρόβλημα με την γραφειοκρατία όπως άλλες περιπτώσεις παικτών, ωστόσο βρίσκεται στο “μάτι” της ομοσπονδίας για τις Εθνικές ομάδες. “Δεν μπορούμε να σταματήσουμε να ψάχνουμε γι’ αυτούς. Αυτή η βάση δεδομένων είναι πολύ σημαντική για μας. Είναι πολύ πιθανό να βρίσκεται έξω στον κόσμο ένας καινούριος Λιονέλ Μέσι και να μας περιμένει”, κατέληξε ο Ντέσιο.

Το πολύ σημαντικό για τον Άρη είναι ότι έχει στο ρόστερ του έναν παίκτη που ήδη προσφέρει στην ομάδα, έναν παίκτη που έχει ήδη κάνει αίσθηση και βρίσκεται στο “ραντάρ” της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου της χώρας του. Και αυτό μόνο σε κέρδος μπορεί να μεταφραστεί για τους κίτρινους…

To Top