Στο ΣΕΦ ο ένας όμιλος και η τελική φάση του Eurobasket Γυναικών 2025

Συνδιοργανώτρια του Eurobasket Γυναικών 2025 η Ελλάδα. Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΟΚ, το στάδιο «Ειρήνης και Φιλίας» θα φιλοξενήσει τους αγώνες ενός από τους τέσσερις ομίλους της διοργάνωσης, καθώς και τα παιχνίδια της τελικής φάσης, κάτι που σημαίνει ότι η νέα πρωταθλήτρια Ευρώπης θα στεφθεί στον Πειραιά.

Τα παιχνίδια των υπόλοιπων ομίλων του Eurobasket 2025 θα διεξαχθούν σε Μπολόνια (Ιταλία), Μπρνο (Τσεχία) και Αμβούργο (Γερμανία), με τη διοργάνωση να κάνει τζάμπολ στις 19 Ιουνίου και να ολοκληρώνεται με τον μεγάλο τελικό στο ΣΕΦ, στις 29 του ίδιου μήνα.

Παρούσα στη διοργάνωση θα είναι και η Εθνική μας, εξασφαλίζοντας την απευθείας πρόκριση ως συνδιοργανώτρια. Στο Eurobasket Γυναικών 2025 θα συμμετάσχουν 16 ομάδες, οι οποίες θα χωριστούν σε τέσσερις ομίλους των τεσσάρων. Οι ομάδες που θα τερματίσουν στην πρώτη θέση κάθε ομίλου θα προκριθούν απευθείας στα προημιτελικά, ενώ οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 2-3 του κάθε γκρουπ, θα δώσουν χιαστί μεταξύ τους αγώνες με φόντο την πρόκριση στους «8».

To Top