Στο σκαμνί για «στοιχηματική απάτη» πέντε ΠΑΕ

Ποινική δίωξη για «στοιχηματική απάτη» άσκησε σύμφωνα με την τηλεοπτική «Δίκη» στον ΣΚΑΪ σε πέντε ΠΑΕ της Super League και συγκεκριμένα σε Καλλονή, ΟΦΗ, Πλατανιά, Πανιώνιο, ΠΑΣ Γιάννινα ο αθλητικός εισαγγελέας Χάρης Λακαφώσης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του εν λόγω καναλιού, ο εισαγγελέας πρωτοδικών αφού εξέτασε τους φακέλους με τα ύποπτα ματς της Super League που έχει στείλει την περίοδο 2013-14 η UEFA, και τα οποία ΕΠΟ και διοργανώτρια ουδέποτε παρέπεμψαν στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα για την επιβολή (ή μη) κυρώσεων περιμένοντας την ποινική δικαιοσύνη, αποφάσισε την άσκηση ποινικής δίωξης κατά των πέντε ΠΑΕ.

Η βαθμολογία ωστόσο, της Super League έχει επικυρωθεί παρά τις αντιρρήσεις της Ξάνθης και του Άρη και του Απόλλωνα Σμύρνης και έτσι, στις ομάδες δεν μπορούν να επιβληθούν κυρώσεις ακόμη και αν βρεθούν ένοχες από την ποινική δικαιοσύνη!!!

Να σημειωθεί ότι οι διώξεις αυτές είναι «in rem» δηλαδή δεν έχουν προσωποποιηθεί οι ευθύνες, κάτι το οποίο θα προκύψει (;) μετά την έρευνα του ανακριτή στον οποίο θα διαβιβαστεί η υπόθεση. Αυτός θα αποφασίσει για το ποια πρόσωπα θα καλέσει και με ποια ιδιότητα (ύποπτος ή μη).

Οι ΠΑΕ και οι αγώνες για τους οποίους είναι «ύποπτες» είναι οι εξής:

1. ΚΑΛΛΟΝΗ: για τα ματς Καλλονή-Παναθηναϊκός 0-4, Καλλονή-ΠΑΟΚ 2-5, Καλλονή-Αστέρας Τρίπολης 0-2, ΟΦΗ-Καλλονή 0-1 (Κύπελλο).

2. ΟΦΗ: για το ματς Κυπέλλου με την Καλλονή (0-1).

3. ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: για το παιχνίδι Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα 3-1.

4. ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: για το παιχνίδι Πανιώνιος-Πλατανιάς 0-0.

5. ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ: για το παιχνίδι Πανιώνιος-Πλατανιάς 0-0.

πηγή: sentragoal.gr

To Top