ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στο “τραπέζι” εξωδικαστικός συμβιβασμός για την άρση του ban του Άρη!

Κερδίζει έδαφος η λύση του εξωδικαστικού συμβιβασμού της ΠΑΕ Άρης στην υπόθεση των “τεσσάρων” που προκάλεσε το ban από την FIFA, ως μια λύση που θα απαλλάξει τους κιτρινόμαυρους από την δεδομένη πίεση του χρόνου και την αβεβαιότητα, στον πιο καθοριστικό Ιούνιο των τελευταίων χρόνων.

Συγκεκριμένα, έχει πέσει στο “τραπέζι” η λύση του διακανονισμού με τους Σιστόν, Ούμπιδες, Πορτίγια και του μάνατζερ Μαγκνταλένα, υποθέσεις που έχουν τελεσιδικήσει σε βάρος του Άρη, όταν τα σχετικά έγγραφα είχαν… χαθεί (!) στην ΕΠΟ και η Ομοσπονδία προέτρεπε (κακώς όπως αποδείχθηκε) την ΠΑΕ να μην ασχοληθεί, μια και αφορούν την χρεοκοπημένη εταιρία.

Πρόκειται για χρήματα που ηθικά και βάσει των νόμων του ελληνικού κράτους, δεν πρέπει να πληρώσει η νέα ΠΑΕ Άρης, αλλά πλέον σκέφτεται σοβαρά να το κάνει, κλείνοντας εξωδικαστικά τις υποθέσεις, με τον απαιτούμενο συμβιβασμό καταβολής του 30% των χρημάτων βάσει των όσων ορίζει η FIFA.

Σε αυτήν την περίπτωση, ο Άρης θα πετύχει την απαλλαγή από τo ban άμεσα, ενώ σε αυτήν την εξέλιξη θα συμπαρασύρει θετικά και την υπόθεση Ντουρμισάι, μια και θα έχει κλείσει ο φάκελος της τιμωρίας και των όσων επακολούθησαν στο θέμα του δελτίου.

Με αυτόν τον τρόπο, οι κιτρινόμαυροι έχοντας καταφέρει να απαλλαγούν από το ban κι διατηρώντας νομικά το δικαίωμα να προσβάλλουν τις υποθέσεις Οριόλ, Ίμπε (μια και… έφτασαν αυτήν την φορά τα έγγραφα), θα κερδίσουν χρόνο, μέχρι την οριστική διευθέτηση του θέματος μέσω του μνημονίου κυβέρνησης-FIFA.

Όπως γίνεται αντιληπτό, οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν από τον Θόδωρο Καρυπίδη, ο οποίος θα κληθεί να βάλει το χέρι στην τσέπη, καταβάλλοντας, ένα μεγάλο ποσό, το οποίο ξεκάθαρα δεν βαρύνει τις δικές του υποχρεώσεις, αλλά μοιάζει πλέον ως την ιδανική λύση… απόδρασης από τον εφιάλτη.

 

To Top