Στο τραπέζι η πρόταση για επτά ξένους στην Basket League!

Πρόταση για συμμετοχή επτά ξένων στην Stoiximan Basket League αναμένεται να συζητηθεί στο τέλος της φετινής σεζόν…

Πρόκειται για μια απόφαση που εφόσον επικυρωθεί και περάσει από την ΕΟΚ η οποία θα πρέπει να δώσει την συγκατάθεση της θα αλλάξει τα δεδομένα κάνοντας πλέον πιο δύσκολη τη θέση του Έλληνα καλαθοσφαιριστή, που θα πρέπει να γίνει πιο ανταγωνιστικός, προκειμένου να πείσει για να έχει ένα εγγυημένο επαγγελματικό συμβόλαιο, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες που δημοσίευσε το Sportal.gr.

Ως τώρα ο κανονισμός που ισχύει κάνει λόγο για 6+1 ξένους που αλλάζουν χωρίς να υπάρχει όριο στις αλλαγές των επτά αθλητών. Παράλληλα, επιτρέπονται τρεις αλλαγές ξένων στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος και τρεις αλλαγές στον δεύτερο γύρο.

Τώρα φαίνεται πως όλα αλλάζουν, καθώς η πρόταση που θα πάει στον ΕΣΑΚΕ και θα υπερψηφιστεί (εκτός απροόπτου) από τις ομάδες αφορά επτά ξένους σταθερά στη 12αδα και έξι αλλαγές (τρεις στον πρώτο γύρο και τρεις στον δεύτερο) μέσα στην κανονική περίοδο.

Από τη στιγμή που ήδη αρκετές ομάδες έχουν επτά ξένους κάνοντας χρήση του 6+1 η αλήθεια είναι πως δεν αλλάζουν πολύ τα πράγματα, ωστόσο, με μια δεύτερη ανάγνωση μειώνονται ξεκάθαρα από έξι σε πέντε οι Έλληνες καλαθοσφαιριστές στην 12αδα μιας ομάδας.

Προφανώς και θα χρειαστεί διαβούλευση για να ολοκληρωθεί αυτό το βήμα, το οποίο διευκολύνει και τα πλάνα και των ομάδων που αγωνίζονται σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, όπου έχουν δικαίωμα σ’ εκείνες της FIBA οι ομάδες να χρησιμοποιούν επτά ξένους, ενώ σε διοργανώσεις όπως η Euroleague και το Eurocup είναι απεριόριστοι.

Το καλοκαίρι προβλέπεται «καυτό» καθώς ίσως υπάρξουν και άλλες προτάσεις που θα πέσουν στο τραπέζι με σκοπό την βελτίωση της ποιότητας και της ανταγωνιστικότητας της Stoiximan Basket League.

To Top