Στο "τραπέζι" θέμα αποβολής ΟΦΗ, Πανιωνίου, λόγω προσφυγής στον πτωχευτικό κώδικα

Έκτακτο ΔΣ αποφάσισε η Super League την επόμενη εβδομάδα με θέμα τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ΠΑΕ, ΟΦΗ και Πανιώνιος. Οι δύο ΠΑΕ έχουν προσφύγει στον πτωχευτικό κώδικα και στο αίτημα υπαγωγής τους έχουν βάλει οφειλές προς παίκτες.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων το Soccerplus.gr: “Ο ΟΦΗ την παραμονή της έναρξης του πρωταθλήματος πήρε προσωρινή διαταγή από το πρωτοδικείο Ηράκλειου έως τα τέλη του Σεπτεμβρίου. Με τη σειρά του ο Πανιώνιος πρόσφευγε την Τρίτη 2/9 στο Πρωτοδικείο Αθηνών και πήρε προσωρινή διαταγή για τις 11/2/15.

Σε περίπτωση, που στις αιτήσεις τους περιλαμβάνονται οι οφειλές σε παίκτες, προπονητές και μάνατζερ για τις οποίους υπάρχουν τελεσίδικες αποφάσεις από τα αρμόδια όργανα της ΕΠΟ τότε υπάρχει παραβίαση του άρθρου 35 του ΚΑΠ και βάσει αυτού θα πρέπει η ΕΠΟ ή η αρμόδια διοργανώτρια αρχή να επιληφθούν του θέματος και να επιβάλουν την προβλεπόμενη ποινή που είναι ο αποκλεισμός για όσο διάστημα αρκεί η παράβαση”.

Σε άλλο σημείο αναφέρει μεταξύ άλλων:

“Το θέμα τέθηκε κυρίως από την νομική σύμβουλο του ΠΑΟ, Αθηνά Μπαλωμένου, και τον πρόεδρο του Λεβαδειακού Γιάννη Κομπότη.

Η κ. Μπαλωμένου ρώτησε τον πρόεδρο του ΟΦΗ, Μάνθο Πουλινάκη σχετικά με το αν έχουν περιληφθεί οι ποδοσφαιριστές στην αίτηση υπαγωγής στον πτωχευτικό κώδικα, χωρίς ωστόσο να πάρει απάντηση, ενώ από την πλευρά του Πανιώνιου ειπώθηκε ότι έχουν συμπεριλήφθει παίκτες με την θέληση τους.

Οι τόνοι ανέβηκαν με τον πρόεδρο του Λεβαδειακού ο οποίος ζήτησε να εφαρμοστεί το άρθρο 35 του ΚΑΠ προσθέτοντας ότι δεν μπορούν να παίζουν με τους ίδιους κανόνες, ομάδες που χρωστάνε και αυτές που δεν χρωστάνε.

Στη συνέχεια πήραν τον λόγο και αλλοι δικηγόροι όπως ο κ Μπαταγιάννης από τον  Ατρόμητο, ζητώντας να γίνει ένα επόμενο ΔΣ ώστε όλοι να προετοιμαστούν καλύτερα.

Έντονος διάλογος υπήρξε μεταξύ της κας Μπαλωμένου και του πορέδρου του ΠΑΣ Γιάννινα Γ. Χριστοβασίλη με αφορμή την τροπολογία που του δίνει περιθώρίο μέχρι τις 18/9 να καταθέσει στην ΕΕΑ φορολογική ενημερότητα.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣ διαμαρτυρήθηκε για τα ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, ενώ ο πρόεδρος της Super League, T. Aγραφιώτης είπε ότι ο ίδιος κατόπιν ομόφωνης απόφασης ζήτησε από το υπουργείο να περάσει η τροπολογία”.

Τέλος το ρεπορτάζ του Soccerlus.gr επικαλείται την περίπτωση του Αρη: “Πάντως αν κρίνουμε από την περσινή περίπτωση του Αρη ο οποίος υπήχθη στον πτωχευτικό κώδικα αλλά δεν του επιβλήθηκε καμία κύρωση από την Super League και την ΕΠΟ, εκτιμάται δύσκολο είτε συνεταιρισμός, είτε η ομοσπονδία να προστατέψουν το διαβρωμένο αυτοδιοίκητο.

Ειδικότερα ότα κατά πληροφορίες ακούγονται απόψεις, όπως αυτή που αποδίδεται στο νομικό σύμβουλο  του συνεταιρισμού και σύμφωνα με την οποία οι θιγόμενες ομάδες θα πρέπει να προσφύγουν κατά όσων παραβιάζουν τους κανονισμούς.

Επίσης ο μη ορισμός αγώνα προσκρούει στις υψηλές ρήτρες που υπάρχουν στη σύμβαση με τη NOVA. Τα παραπάνω καθιστούν το θέμα “καυτή πατάτα”.”

To Top