Στο τραπέζι και το μπαράζ για την Σούπερ λίγκα

Την προσεχή εβδομάδα, πιθανότατα την Τρίτη, η ΕΠΟ θα πάρει την οριστική απόφαση για τους υποβιβασμούς από την Σούπερ λίγκα αλλά και τους προβιβασμούς από την Football League εν όψει της επόμενης σεζόν.

Η Super League προβλέπει στην προκήρυξη της να πέσουν τρεις ομάδες και να ανέβει μια από την δεύτερη κατηγορία. Η Football League προκήρυξε πρωτάθλημα με δυο απευθείας προβιβασμούς.
Η Ομοσπονδία θα κληθεί να παίξει το ρόλο του «διαιτητή» ώστε να κλειδώσουν οριστικά οι όροι διεξαγωγής των πρωταθλήματων, έπειτα απο τη δυσαρμονία που προέκυψε.

Ήδη γίνονται ζυμώσεις εν όψει της κρίσιμης σύσκεψης της ΕΠΟ που θα ξεκαθαρίσει το τοπίο. Και το σενάριο που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες αναφέρει πως οδεύουμε προς τη συμβιβαστική λύση του μπαράζ ανάμεσα στον 13ο της Super League και τον 2ο της Football League.

Και κάτι ακόμα: στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ που αποτελείται από 17 μέλη τα 4 προέρχονται από την Super League, το 1 από την Football League και τα υπόλοιπα από τις Ενώσεις, με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό για την ψηφοφορία.

Σε κάθε περίπτωση «κλειδωμένη» είναι η άνοδος μόνο του πρωταθλητή από την Football League, κάτι που έχει προκαλέσει αντιδράσεις από τις ΠΑΕ της «μικρής λίγκας».

Πηγή: mikriliga

To Top