ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στο χέρι του Αυτοκράτορα να αρπάξει την ευκαιρία για την 3η θέση! (PRESSARIS – LIVE, 17:00)

Το σημερινό (17.00) παιχνίδι με την ΑΕΚ ο Άρης το περιμένει ουσιαστικά από τις 31 Ιανουαρίου όταν και έφυγε με το “διπλό” από την Πυλαία. Εκείνο το παιχνίδι του κλείδωσε την θέση στην τετράδα και τον έκανε να κοιτάει προς τα πάνω. Το σημερινό  θα του δώσει τεράστιο προβάδισμα για την τρίτη θέση στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος.

Ο Άρης έφτασε στο σήμερα όπως ακριβώς ήθελε μετά την σπουδαία νίκη στην Πυλαία. Κέρδισε τα επόμενα τέσσερα παιχνίδια και βρίσκεται σε απόσταση βολής από την ΑΕΚ, την οποία αν κερδίσει σήμερα την πιάνει στην 3η θέση, θα έχει όμως το πλεονέκτημα στην ισοβαθμία, γιατί θα μετράει δύο νίκες απέναντί της.

Στα επόμενα πέντε παιχνίδια το πρόγραμμα και των δύο είναι δύσκολο, της ΑΕΚ περισσότερο, δεν χωράει αμφιβολία όμως ότι ο σημερινός νικητής παίρνει σαφές προβάδισμα για την 3η θέση.

Αγωνιστικά οι κίτρινοι θα αντιμετωπίσουν για τρίτη φορά την ΑΕΚ, αλλά μια διαφορετική… έκδοσή της στην ίδια χρονιά! Δεν υπάρχουν Γουόρεν, Ανοσίκε, Σκραμπ, Κούπερ. Υπάρχει ο Τορίν Γκριν, υπάρχει ο Τζεϊκόβαν Μπράουν, δεν υπάρχει Σάκοτα, αλλά Ζντοβτς. Οι αλλαγές στο ρόστερ της ΑΕΚ ήταν καταιγιστικές και παρότι η αθηναϊκή ομάδα δεν έχει πείσει για την σοβαρότητά της στο παρκέ, εν τούτοις είτε με δυσκολία, είτε με τύχη, είτε με έυνοια από… εξωγενείς παράγοντες έχει καταφέρει να είναι στην 3η θέση σήμερα χωρίς απώλειες στα – θεωρητικά – “μικρά” παιχνίδια.

Επί της ουσίας οι πολύ δύσκολες νίκες στη Ρόδο και στην Αμαλιάδα την κρατούν ακόμα στο παιχνίδι για την 3η θέση, έδρες από όπου ο Άρης δεν πέρασε.

Οι κίτρινοι δεν έχουν να κάνουν σήμερα κάτι άλλο από το να θυμηθούν την άμυνα που παίζουν στο Παλέ, την άμυνα που μόλις και μετά βίας επιτρέπει στον αντίπαλο να σκοράρει κατά μέσο όρο 63 πόντους, με πολύ άσχημα ποσοστά ευστοχίας και λάθη. Η ΑΕΚ είναι ομάδα με μεγαλύτερο επιθετικό ταλέντο από τον Άρη, έτσι έχει μάθει να κερδίζει φέτος, από την επίθεσή της, όσο κι αν προσπαθεί ο Ζντοβτς να το αλλάξει αυτό.

Αμυντικά είναι γεγονός ότι έχει παρουσιάσει μια καλύτερη εικόνα, όμως η πραγματικότητα σήμερα είναι ότι το παιχνίδι εξαρτάται πρωτίστως από την απόδοση του Άρη. Και γιατί το παιχνίδι γίνεται στο Παλέ και γιατί σε τέτοια παιχνίδια η άμυνα δίνει τις νίκες, όχι η επίθεση, άρα το βασικό συστατικό για την επικράτηση το έχει σε αφθονία ο Άρης, αρκεί να το (ξανα)εμφανίσει στο παρκέ.

Η καλή άμυνα θα φέρει αστοχία, εκεί θα πρέπει να προσέξει ο Άρης τις δεύτερες επιθέσεις της ΑΕΚ (2η στο πρωτάθλημα με 9,8 μ.ο.), κερδίζοντας τα ριμπάουντ και από εκεί και πέρα να “χτυπήσει” την αντίπαλό του επιθετικά σε συγκεκριμένες αμυντικές αδυναμίες της, κυρίως μέσα στην ρακέτα. Στον προημιτελικό ο Τζαμέλ Χάγκινς ήταν πρωταγωνιστής με 14 πόντους και κερδισμένες τις περισσότερες μάχες στο “ζωγραφιστό”, στο ΟΑΚΑ ο Οκάρο Γουάιτ είχε 20 πόντους προκαλώντας τεράστια προβλήματα στην άμυνα της ΑΕΚ. Πρώτα και πάνω από όλα όμως μετράει σήμερα η θέληση και η ενέργεια…

To Top