ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στο Χαριλάου για την πρόκριση! Ήττα του Άρη (2-1) στο “Καραϊσκάκης”, αλλά με πολύτιμο εκτός έδρας γκολ! (videos)

Η πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου, ανάμεσα σε Άρη και Ολυμπιακό, θα κριθεί οριστικά στο “Κλεάνθης Βικελίδης”! Οι “κιτρινόμαυροι” αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ, μόλις από το πρώτο λεπτό, ισοφάρισαν στο 3΄ με αυτογκόλ του Μπα και παρότι ηττήθηκαν με 2-1 από τους Πειραιώτες, πέτυχαν ένα πολύ σημαντικό εκτός έδρας γκολ! Αρχές Μαρτίου η ρεβάνς του σημερινού αγώνα, για το “εισιτήριο” στους “4” του Κυπέλλου Ελλάδας.

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ…

Με 4-4-2 ο Ολυμπιακός. Στο τέρμα ο Τζολάκης, δεξιά ο Λαλά, αριστερά ο Χολέμπας και στα στόπερ, οι Παπασταθόπουλος και Μπα. Μπουχαλάκης και Σίλβα στα χαφ, με τον Βρουσάι αριστερά, τον Ραντζέλοβιτς δεξιά και επιθετικό δίδυμο, τους Χασάν και Κάιπερς.

Στο τέρμα για τον Άρη, ο Κουέστα, με τους Σούντγκρεν και Σάκιτς δεξιά και αριστερά αντίστοιχα. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο, οι Δεληζήσης και Ροζ. Στα χαφ, ο Σάσα με τον Τζέγκο. Στην επίθεση, στα δύο άκρα οι Γκάμα και Σίλβα, με τον Μπερτόγλιο πίσω από τον Μάνο.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με γκολ από τα… αποδυτήρια και για τις δύο ομάδες. Πριν συμπληρωθεί καν το πρώτο λεπτό, ο Ολυμπιακός πήρε το προβάδισμα, με τον Κάϊπερς να σπάει το τεχνητό οφ σάιντ, να βγάζει ασίστ στον Χασάν, που παρά την προσπάθεια του Σάκιτς, την έσπρωξε στα δίχτα του Κουέστα, για το 1-0. Η απάντηση του Άρη, ήταν άμεση. Από φάουλ του Γκάμα στο δεύτερο δοκάρι, στο 3΄, ο Μάνος γύρισε με τον Μπα να βάζει το σώμα του και να σπρώχνει άθελά του την μπάλα στα δίχτυα του Τζολάκη για το 1-1!

 

ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΑΔΡΑΝΕΙΑ…

Στο 14΄, ο Χολέμπας έβγαλε την σέντρα από τα αριστερά, στην καρδιά της άμυνας του Άρη, με τον Χασάν να προλαβαίνει τον Σάκιτς και να σκοράρει για δεύτερη (2-1) φορά στο σημερινό ματς. Στο 19΄, οι “κιτρινόμαυροι” έφτασαν πολύ κοντά σε μία εκ νέου ισοφάριση. Ο Μπερτόγλιο, είδε τον Τζολάκη εκτός εστίας, από μακριά έπιασε το σουτ στην κίνηση, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από την σχεδόν ανυπεράσπιστη εστία!

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο ρυθμός έπεσε στην συνέχεια του αγώνα, με το ματς να παίζεται περισσότερο στο κέντρο, με τον Άρη να ψάχνει διαδρόμους προς την αντίπαλη εστία. Στο 26΄, ο Γκάμα έφερε την μπάλα στο αριστερό από τα δεξιά, αλλά ήταν άστοχος, όπως και ο Μάνος στο 41΄, στην προσπάθειά του να πιάσει ένα πλασέ στην κίνηση, χωρίς να έχει ισορροπία.

Η τελευταία καλή στιγμή ήταν και αυτή του Άρη. Ο  Μπερτόγλιο έδωσε ωραία στον Μάνο, που γύρισε πριν η μπάλα βγει άουτ, με τον Λαλά να προλαβαίνει τον Σίλβα και να παραχωρεί το κόρνερ, με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται με προβάδισμα του Ολυμπιακού, 2-1.

ΕΜΕΙΝΕ ΤΟ 2-1…

Το δεύτερο 45λεπτο, ξεκίνησε με ευκαιρία για τον Άρη. Ο Σίλβα, πέρασε όμορφα την μπάλα κάτω από τα πόδια του Λαλά, αλλά ο Παπασταθόπουλος σταμάτησε το σουτ του Πορτογάλου, από πλάγια αριστερά!

Στο 65΄ο Σίλβα εκτός μεγάλης περιοχής σούταρε, αλλά αυτή κόντραρε στα σώματα, όπως και του Κάτσε στο 66΄, το οποίο έδιωξε ο Μπα με το κεφάλι. Ο Ολυμπιακός είχε την δική του καλή στιγμή στο 71΄, όταν η κεφαλιά του Κάϊπερς, μετά από το φάουλ-γέμισμα του Φορτούνη, πέρασε λίγο έξω. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο ίδιος παίκτης σκόραρε μετά το τραγικό λάθος του Ροζ, αλλά ήταν οφ φάιντ, όταν ο Φορτούνης πήρε από τον Γάλλο κεντρικό αμυντικό του Άρη και του έδωσε την ασίστ. Η τελευταία καλή στιγμή, το σουτ του Ελ Αραμπί στο 91΄, με τους Τζέγκο και Κουέστα, να μην του επιτρέπουν το γκολ.

Ο Άρης παρά την ήττα του, πέτυχε ένα πολύ σημαντικό εκτός έδρας γκολ, με τις δυο ομάδες να αφήνουν ανοιχτούς λογαριασμούς, ενόψει της ρεβάνς σε κάτι λιγότερο από έναν μήνα, στο “Κλεάνθης Βικελίδης”.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός (Π. Μαρτίνς): Τζολάκης, Χολέμπας, Μπα, Παπασταθόπουλος (68΄Σεμέδο), Λαλά, Μπουχαλάκης (61΄Καμαρά), Τιάγκο Σίλβα, Βρουσάι (80΄Μασούρας), Ραντζέλοβιτς, Χασάν (61΄Φορτούνης), Κάιπερς (80΄Ελ Αραμπί)

Άρης (Α. Μάντζιος): Κουέστα, Σούντγκρεν, Ροζ, Δεληζήσης (59΄Μπεναλουάν), Σάκιτς (59΄Ιωάννου), Σάσα, Τζέγκο, Γκάμα (79΄Μπρούνο), Σίλβα, Μπερτόγλιο (59΄Κάτσε), Μάνος (69΄Μήτρογλου)

Διαιτητής: Kαραντώνης, Βοηθοί: Δημητριάδης-Ψαρρής, VAR: Τζοβάρας, AVAR: Σαμοϊλης, 4ος: Περράκης

To Top