ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Στο 7ο γκρουπ δυναμικότητας του Eurocup ο Άρης, ενόψει της κλήρωσης της 7ης Ιουλίου (photo)

Στο 7ο γκρουπ δυναμικότητας ενόψει της κλήρωσης του Eurocup τοποθετήθηκε ο Άρης μαζί με την Μπεσίκτας, όπως ανακοίνωσε η διοργανώτρια αρχή. Η κλήρωση, όπως έγινε γνωστό σήμερα θα γίνει την προσεχή Παρασκευή 7 Ιουλίου, στις 14:15 ώρα Ελλάδας.   

Οι κιτρινόμαυροι δεν θα έχουν περιορισμούς στην κλήρωση, καθώς δεν υπάρχει άλλη ελληνική ομάδα στη διοργάνωση. Οι 20 ομάδες θα χωριστούν σε 10 γκρουπ δυναμικότητας με δύο ομάδες σε κάθε ένα, σύμφωνα με την κατάταξη των συλλόγων, που εκπονήθηκε για τον λόγο αυτό.

Αυτό οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο Άρης θα αντιμετωπίσει τις Τουρκ Τέλεκομ, Τρέντο, Ουλμ, Μπόυντουσνοστ και Γκραν Κανάρια. Απομένουν να γίνουν γνωστοί οι αντίπαλοι από τα γκρουπ 4, 6, 9 και 10.

Να σημειωθεί ότι η διαδικασία θα μεταδοθεί απευθείας από το κανάλι της Ευρωλίγκας στο Youtube (https://www.youtube.com/euroleague) και από τα social media της διοργάνωσης.

Αναλυτικά όσα αναφέρει η διοργανώτρια αρχή, σχετικά με τα κριτήρια της κλήρωσης: 

«Θα χρησιμοποιηθεί η απόδοση των ομάδων στις διοργανώσεις της Euroleague Basketball κατά τη διάρκεια μιας τριετίας. Κάθε σύλλογος θα πάρει 2 βαθμούς για νίκη και 1 βαθμό για ισοπαλία ή ήττα από την Κανονική Περίοδο και μετά. 2 πόντοι μπόνους κατανέμονται για την επίτευξη των τελευταίων 16, 2 πόντοι μπόνους κατανέμονται για την επίτευξη των τελευταίων 8, 1 πόντος μπόνους διατίθεται για την επίτευξη των τελευταίων 4, 1 πόντος μπόνους διατίθεται για την επίτευξη των τελικών. Η κατάταξη συλλόγων αποτελείται από το άθροισμα των συντελεστών συλλόγου από τα τελευταία τρία χρόνια. Τα αποτελέσματα της ομάδας με τις χειρότερες επιδόσεις από κάθε χώρα/πρωτάθλημα θα αθροίζονται κάθε χρόνο για να δημιουργηθεί μια θέση για τη συγκεκριμένη χώρα/πρωτάθλημα στην κατάταξη συλλόγων. Αυτή είναι η χαμηλότερη δυνατή θέση που μπορεί να καταλάβει οποιοσδήποτε σύλλογος από αυτή τη χώρα/πρωτάθλημα στην κλήρωση.

Εάν δύο ή περισσότερες ομάδες έχουν την ίδια κατάταξη συλλόγων, η ισοπαλία θα επιλυθεί από τον συνολικό αριθμό νικών κατά τη διάρκεια της τριετούς περιόδου. Σε περίπτωση που η ισοβαθμία συνεχιστεί, η τελική κατάταξη στην EuroLeague και αν χρειαστεί το EuroCup από την προηγούμενη σεζόν θα χρησιμοποιηθεί για να σπάσει η ισοπαλία. Σε περίπτωση που η ισοπαλία συνεχιστεί, η τελική κατάταξη στο εγχώριο πρωτάθλημα από την προηγούμενη σεζόν (μετά τα πλέι οφ) θα χρησιμοποιηθεί για να σπάσει η ισοπαλία. Σε περίπτωση που η ισοπαλία συνεχιστεί, θα χρησιμοποιηθεί ισοπαλία για να σπάσει η ισοπαλία, με την Εταιρεία να καθορίζει τον τρόπο της κλήρωσης.

Οι δύο πρώτες ομάδες από την κατάταξη συλλόγων που συμμετέχουν στην κανονική περίοδο θα είναι στο πρώτο seed, οι επόμενοι δύο στο δεύτερο και ούτω καθεξής.

Ο περιορισμός

Δύο ομάδες από το ίδιο εγχώριο πρωτάθλημα δεν μπορούν να συμπίπτουν στον ίδιο όμιλο της κανονικής περιόδου, εκτός εάν υπάρχουν περισσότερες από δύο ομάδες από το ίδιο εγχώριο πρωτάθλημα που συμμετέχουν σε αυτή. Σε αυτή την περίπτωση, η κλήρωση θα προσπαθήσει να εξισορροπήσει τον αριθμό των αντιπροσώπων σε κάθε όμιλο μέχρι να είναι φυσικά αδύνατο να διατηρηθούν οι περιορισμοί της κλήρωσης των ομίλων χωρίς να εμποδιστεί η κλήρωση.

Η διαδικασία

  • Οι ομάδες θα κληρωθούν μία προς μία από μια τεφροδόχο που θα περιέχει μόνο ομάδες από το ίδιο seed, από το 1 μέχρι και το 10, έως ότου επιλεγούν και οι 20 ομάδες.
  • Η πρώτη ομάδα που θα κληρωθεί θα κατανεμηθεί στον Όμιλο Α και ως εκ τούτου, η άλλη ομάδα στο seed θα κατανεμηθεί στον Όμιλο Β.
  • Σε περίπτωση περιορισμού χώρας, κάθε ομάδα μπορεί να κατανεμηθεί απευθείας σε έναν όμιλο, οπότε η άλλη ομάδα στo seed θα κατανεμηθεί στον άλλο όμιλο.
  • Μια ομάδα μπορεί να τοποθετηθεί απευθείας σε μια ομάδα για να ακολουθήσει τον περιορισμό που αναφέρεται παραπάνω».

Δείτε όλα τα γκρουπ:

To Top