ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στο Chal’s museum του Πειραιά η φανέλα του Ιντέγε από την… Τούμπα! (photos)

Στο Chal’s museum του Πειραιά η φανέλα του Ιντέγε από την… Τούμπα!

Το αθλητικό μουσείο “Chal’s Museum” διευθύνεται από τον Νότη Χαλαρή στην περιοχή της Αθήνας και ανάμεσα στ’ άλλα φιλοξενεί από τον περασμένο Νοέμβριο την φανέλα του Μπράουν Ιντέγε από τον αγώνα του Άρη με τον ΠΑΟΚ για τον πρώτο γύρο της Super League 1, με τον Νιγηριανό να έχει σκοράρει στο ξεκίνημα της συνάντησης και να περνάει στην… ιστορία για τον πανηγυρισμό του στο σημαιάκι του κόρνερ!

Ο Νότης Χάλαρης δεν είναι ένας συνηθισμένος 21χρονος. Πώς να πεις κάτι τέτοιο άλλωστε, όταν ο ίδιος έχει μετατρέψει το σπίτι του στον Πειραιά, σε ένα πρωτότυπο αθλητικό μουσείο. Μέσα σε λίγα μόλις χρόνια έχει καταφέρει να μαζέψει πληθώρα από φανέλες (υπογεγραμμένες και μη), κασκόλ, εφημερίδες, καθώς και συλλεκτικά αντικείμενα κάθε λογής, κυρίως από το χώρο του ποδοσφαίρου.

Το μουσείο φιλοξενεί πάρα πολλές φανέλες, εισιτήρια, αναμνηστικά και αντικείμενα ποδοσφαιριστών, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως είναι το πρώτο αθλητικό μουσείο στο κέντρο της Αττικής.

Ένα αμιγώς ποδοσφαιρικό μουσείο -το πρώτο αντίστοιχο στο λεκανοπέδιο της Αττικής-, ένα εικονικό all-star game ανάμεσα σε παιχταράδες από το παρελθόν και το παρόν, που θα ευχόσουν να έχεις παρακολουθήσει από κοντά. Οι φορεμένες φανέλες τους, με ιδιόχειρη υπογραφή ή μη, εκτείνονται από τοίχο σε τοίχο και κοσμούν το «Chal’s museum», δίνοντας τη μορφή του απόλυτου χώρου για να μυήσεις κάποιον στην ποδοσφαιρική παράδοση.

Για τον ίδιο τον δημιουργό, το άνοιγμα του μουσείου είναι «σαν να πέρασα βέρες με τη “γυναίκα” της ζωής μου». Ειρωνεία, αν σκεφτεί κανείς ότι η κοπέλα του, τού έκανε δώρο τον λόγο για τον οποίο το εγχείρημα πήρε σάρκα και οστά.

Δείτε εδώ τις φανέλες του Ιντέγε και τον… εμπνευστή του Μουσείου:

 

To Top