«Στο Champions League κάθε χρόνο μία ομάδα της Σαουδικής Αραβίας»

Έτοιμοι να… αγοράσουν και μια θέση στο Champions League της Ευρώπης από τη σεζόν 2024-25 είναι οι Σαουδάραβες.

Οι πληροφορίες από τα κεντρικά της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου της Σαουδικής Αραβίας στην Ριγιάντ μιλούν για μια συγκεκριμένη προσπάθεια, όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της Corriere dello Sport. Λένε ότι οι manager των πιο σημαντικών club της χώρας, αυτών που ελέγχονται από την Βασιλική οικογένεια και το περιβόητο, Pubic Investment Fund, δουλεύουν έτσι ώστε μία ομάδα τους να μπορεί να μπει κάθε χρόνο στο Champions League της Ευρώπης.

Οι Άραβες έχουν ήδη δύο μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις, όπως είναι το Arab Cup – το οποίο πριν μερικές μέρες κατέκτησε η Αλ-Νασρ του Κριστιάνο Ρονάλντο – και το Champions League της Ασίας, όμως στόχος τους είναι να μπουν στην κορυφαία διοργάνωση του αθλήματος. Στόχος είναι να υπάρξει μια wild-card και αυτό θα είναι το αίτημα στην UEFA. Να βρεθεί δηλαδή μια φόρμουλα για να γίνει αυτό από τη σεζόν 2024-25, όταν και οι ομάδες στο CL θα αυξηθούν από 24 σε 36.

Τη θέση της Σαουδικής Αραβίας στα «αστέρια» θα παίρνει η ομάδα που θα κατακτά το πρωτάθλημα και όχι κάποια από τις διεθνείς διοργανώσεις. Με λίγα λόγια, ο Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν, άνθρωπος που είναι ο Εστεμένος Πρίγκηπας, πρωθυπουργός και μελλοντικός Βασιλιάς, ιδιοκτήτης της Νιούκαστλ και κάτοχος του 75% των τεσσάρων μεγάλων club της χώρας, θα… αποφασίζει κάθε χρόνο ποιο club του θα παίζει στην Ευρώπη και στο top-level του αθλήματος.

Οπότε οι Αλ-Νασρ, Αλ-Χιλάλ, Αλ-Ιτιχάντ, Αλ-Αχλί, πέρα από τους παικταράδες που έχουν πάρει δίνοντας εκατ. ευρώ σαν στραγάλια, θα αποκτήσουν μεγαλύτερη φήμη και πρεστίζ παγκοσμίως αγωνιζόμενες στο Champions League. Αυτό είναι τουλάχιστον το project και η πρόθεση των Αράβων. Κάτι που σημαίνει ότι η UEFA θα έχει πολλή δουλειά και θα πρέπει να βρει τρόπο να για να κόψει σε μία ευρωπαϊκή ομάδα το όνειρο να μπει στους ομίλους.

 

To Top