Στο Euro και με τη… βούλα η Αυστρία!

Την τρίτη συνεχόμενη παρουσία της στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και τέταρτη στις πέντε τελευταίες διοργανώσεις εξασφάλισε η Αυστρία!

Η ομάδα του Ραλφ Ράνγκνικ μπορεί να μην έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης, αλλά της έφτανε το πέναλτι του Ζάμπιτσερ για να περάσει από το Αζερμπαϊτζάν (0-1) και να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στο Euro του 2024 που θα διεξαχθεί στη Γερμανία.

Πήρε αυτό που ήθελε η Αυστρία και άφησε από… τώρα εκτός τη Σουηδία, τα παιχνίδια της οποίας αποκτούν διαδικαστικό χαρακτήρα πλέον στα προκριματικά του Euro.

Απόλυτος πρωταγωνιστής των προκριματικών ο Ζάμπιτσερ, ο οποίος μετράει ήδη 4 γκολ και είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του, ενώ έχει και 2 ασίστ!

Τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής:
Αζερμπαϊτζάν-Αυστρία 0-1
(48’ Ζάμπιτσερ)

Βέλγιο-Σουηδία (21:45)

Η επόμενη αγωνιστική (16/11):
Αζερμπαϊτζάν-Σουηδία (19:00)

Εσθονία-Αυστρία (19:00)

H βαθμολογία:

Το πρώτο ημίχρονο του αγώνα κύλησε χωρίς κάποιο τέρμα, με την Αυστρία να έχει τον έλεγχο του αγώνα και να απειλεί τα αντίπαλα καρέ. Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι φώναξαν δυο φορές για πέναλτι, ωστόσο η ελληνική διαιτητική ομάδα έδειξε «παίζετε».

Η Αυστρία μπήκε το ίδιο δυνατά και στο δεύτερο μέρος, με τον Ζάμπιτσερ στο 48ο λεπτό να ανοίγει το σκορ από την άσπρη βούλα. Στην συνέχεια το Αζερμπαϊτζάν πήρε μέτρα στο γήπεδο και προσπάθησε να φτιάξει κάποιες φάσεις, ωστόσο δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί καμία.

Το Αζερμπαϊτζάν, πάντως, λίγο έλειψε να… ξεράνει την Αυστρία στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων, αλλά ο Μπαϊράμοφ παρότι είχε όλο τον χώρο και τον χρόνο να κάνει το ιδανικό τελείωμα, πήγε να «σκοτώσει» τον αντίπαλο κίπερ και η βολίδα του από τα πέντε μέτρα σταμάτησε στο δεξί δοκάρι της εστίας!

Οι φιλοξενούμενοι έστω και έτσι κράτησαν το προβάδισμά τους μέχρι το τελευταίο σφύριγμα, εξασφαλίζοντας το εισιτήριο για το Euro 2024 και συμμετέχουν για 3η συνεχόμενη φορά στη διοργάνωση.

To Top