Στο Euro 2012 με «εξάσφαιρο» η Πορτογαλία

Με το θριαμβευτικό 6-2 επί της Βοσνίας πήρε την πρόκριση για το Euro 2012 η Πορτογαλία, στη ρεβάνς των πλέι οφ. Τα εισιτήρια για την τελική φάση του ερχόμενου καλοκαιριού σφράγισαν επίσης η Κροατία, η Ιρλανδία και η Τσεχία, που ουσιαστικά είχαν εξασφαλιστεί από τους πρώτους αγώνες.

Στο μοναδικό αποψινό ζευγάρι που είχε πραγματικό ενδιαφέρον, μετά το 0-0 της περασμένης Παρασκευής, η Πορτογαλία αποδείχθηκε υπερβολικά ισχυρή για να μείνει εκτός ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και διέλυσε τους Βόσνιους με 6-2 (8′, 53′ Κριστιάνο Ρονάλντο, 24′ Νάνι, 72′, 82′ Έλντερ Πόστιγκα, 80′ Βελόζο – 41′ πέν. Μισίμοβιτς, 65′ Σπάχιτς). Οι Βαλκάνιοι, που πάλεψαν όσο είχαν δυνάμεις, αγωνίζονταν από το 54′ με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Λούλιτς.

Τα υπόλοιπα τρία επαναληπτικά παιχνίδια της βραδιάς αποτέλεσαν τυπική διαδικασία: Η Τσεχία ζευγάρωσε τις νίκες επί του Μαυροβουνίου κερδίζοντας και εκτός έδρας με 0-1 (81′ Γίρατσεκ) έπειτα από το 2-0 της Παρασκευής, ενώ η Κροατία αρκέστηκε στο 0-0 με την Τουρκία, τέσσερις ημέρες μετά το επιβλητικό 0-3 στην Κωνσταντινούπολη.

Σε εντός έδρας ισοπαλία περιορίστηκε και η Ιρλανδία, που έφερε 1-1 (31′ Γουόρντ – 57′ Βασίλιεφ) με την Εσθονία, αλλά αυτό είχε ελάχιστη σημασία, αφού είχε θριαμβεύσει με 0-4 στο πρώτο παιχνίδι.

To Top