“Στόχος η εξυγίανση σε βάθος τετραετίας, θέλουμε τον κόσμο κοντά μας”

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ Άρης, Λευτέρης Αρβανίτης, μίλησε για τα τρέχοντα ζητήματα στην ομάδα μπάσκετ, κάνοντας μεταξύ άλλων αναφορά στην υπαγωγή της στο άρθρο 99, αλλά και και στο θέμα της στήριξης του κόσμου.

Αναλυτικά όσα είπε στον “Αρένα”:

Αρχικά μίλησε για το χαμό της μητέρας του Σάββα Καμπερίδη, βοηθού του Βαγγέλη Αγγέλου: «Ταλαιπωρούταν εδώ και καιρό. Ο Σάββας είναι πολύ δεμένος με την οικογένεια του. Δεν μπορεί να το αποφύγει αυτό ο άνθρωπος. Εμείς λειτουργούμε σαν οικογένεια και είμαστε ένα για αυτό θα τον στηρίξουμε».

Για το άρθρο 99: «Έκλεισε ένας κύκλος που ξεκίνησε στις 15 Οκτωβρίου του 2012. Τότε καταλάβαμε πως δεν μπορούσαμε να βρούμε λύση με τους πιστωτές μας. Ακολουθήσαμε μια τακτική. Ήταν μια δύσκολη χρόνια για τον Άρη και αυτό ήταν αγχωτικό. Τελικά τέλειωσε με ένα business plan τεκμηριωμένο. Δείχνουμε μια κατεύθυνση με αυτό και πως το δημόσιο συμφωνεί με την προσπάθεια ώστε οι πιστωτές να πάρουν μέχρι και το τελευταίο ευρώ», είπε αρχικά και πρόσθεσε: “Δεν διαφωνώ ότι οι πιστωτές ήταν καχύποπτοι. Είχαν υποστεί κοροϊδία, χλευασμό και για αυτό κρατούσαν αρνητική στάση. Πολλοί πιστωτές που αγαπούν την ομάδα μας πίστεψαν και συμφωνήσαν για την υπαγωγή του Άρη στο άρθρο 99. Ήταν δύσκολη διαδικασία. Κανείς δεν βοήθησε από αυτούς που είχαν την ευθύνη. Τα καταφέραμε και φτιάξαμε το φάκελο και ξεκινάει η ομάδα να εξυγιανθεί σε ένα βάθος τετραετίας. Πρέπει όλοι μαζί να βρίσκουμε χρήματα να πληρώνεται το άρθρο 99. Ο Άρης είναι η μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα και ένα από τα μεγάλα κλαμπ στην Ευρώπη».

Για το θέμα που προέκυψε με τον Ντάνστον: «Ο Ντάνστον είχε πάει στη FIBA και  πήρε την απόφαση της πριν λίγες μέρες. Θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε τη διαδικασία των συμφωνιών για να πάμε στα δικαστήρια με όσο το δυνατόν περισσότερες συμφωνίες. Ο Άρης πρέπει να δημιουργεί έσοδα για να μπορεί να πληρώνει. Είναι ο πιο άχαρος ρόλος για ένα παράγοντα. Πρέπει να λέμε στον κόσμο στην αλήθεια για να είμαστε σωστοί απέναντι τους».

Για τις πηγές εσόδων: «Τα έσοδα έρχονται από συγκεκριμένα σημεία. Τα στάνταρ έσοδα είναι από τα τηλεοπτικά και από τον ΟΠΑΠ. είναι κατασχεμένα τα έσοδα από τον ΟΠΑΠ από προηγούμενη διοίκηση. Είναι παρακρατημένα. Δεν μένουν χρήματα στην ομάδα. Πηγαίνουν στις οφειλές για το δημόσιο. Έχουμε διετές συμβόλαιο με τη NOVA και χορηγία από τη CYTA. Το τρίτο κομμάτι είναι ο κόσμος με τα διάρκειας και τα εισιτήρια και ο άλλος δρόμος είναι το golden club, όπου είναι μερικά παιδιά που προσπαθούν να μαζέψουν ένα κεφάλαιο που θα βοηθήσει την ομάδα.

Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου είναι δίπλα στην ομάδα στο κομμάτι της ανάπτυξης και τον ευχαριστούμε, όπως και ο Χρήστος Γαλιλαίας και ο Θανάσης Πλιάκης, αλλά χρειάζονται και άλλα άτομα.

Για τον Τζεβελέκη: «Η αλήθεια είναι ότι ήταν κοντά μας στην αρχή στη διαδικασία για το 99. Με βάση αυτά που μας είπε ο εκπρόσωπος του θα συμμετάσχει και στη συνέχεια. Τους επόμενους μήνες θα πρέπει να βοηθήσει έμπρακτα για να εξυπηρετούμε τις υποχρεώσεις μας. Όλοι πρέπει να βοηθήσουν».

Για τα διάρκειας: «Ο κόσμος έχει τραβήξει πολλά και έχει μια δυσπιστία. Έχουμε αποδείξει με τον τρόπο που δουλεύουμε πως πάμε την ομάδα. Ο κόσμος θέλει να βλέπει μια ανταγωνιστική ομάδα και αυτό προσπαθούμε να κάνουμε. Να ασχοληθούμε με το θέμα της FIBA για να μπορούν να έρθουν παίκτες. Όταν ξεκινήσει ο κόσμος να αγοράζει διάρκειας για να έχουμε έσοδα θα είναι σημαντικό».

Για τη FIBA: «Εφόσον ξεμπερδέψουμε με το άρθρο 99 θα ασχοληθούμε με αυτό το θέμα γιατί πνιγεί την ομάδα. Δεν μπορούν να έρθουν παίκτες για να ενισχυθεί το ρόστερ».

Για τον Αγγέλου: «Υπάρχει μια φιλοσοφία που η διοίκηση την ορίζει. Βρήκε και τον κατάλληλο προπονητή που να έχει το ειδικό βάρος να το κάνει. Να πάρει το ρίσκο να βάλει νέα παιδιά σε μια τόσο μεγάλη ομάδα.

Έχω πει και στον κόσμο ότι το προπονητικό τιμ αδικείται γιατί έχει τεράστιες δυνατότητες στην επιλογή παικτών, άλλα δεν του δίνουμε τη δυνατότητα να το κάνει γι αυτό θα προσπαθήσουμε να λύσουμε το θέμα με τη FIBA. Να καταλάβει με τhν ΕΟΚ πως η ομάδα πρέπει να βοηθηθεί. Να μην κοιτάει μόνο τους παίκτες γιατί η ομάδα είναι αυτή που πληρώνει».

Για την προετοιμασία του Άρη στη Φλώρινα: «Η πόλη είναι χαρούμενη που η ομάδα είναι εκεί. Έχουν δημιουργήσει καλό κλίμα και η πόλη είναι σε εγρήγορση. Είναι πολύ καλό γιατί ο Άρης ανήκει σε όλους τους Έλληνες και πρέπει να είναι παντού. Έτσι δημιουργείς νέους φιλάθλους. Να δείξουμε το μεγαλείο του Άρη και να ζεστάνουμε τον κόσμο».

Για τα φιλικά εκεί: «Η τοπική κοινωνία το έχει διαφημίσει αυτό και θα είναι ελεύθερη η είσοδος για να δουν τον Άρη».

Για το συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ: «Ήταν καλό το κλίμα εκεί για τον Άρη σχετικά και με το άρθρο 99. Είδαμε το θέμα του τηλεοπτικού. Δεν είμαστε ευχαριστημένοι από το ποσό που πήραμε. Πήραμε από τα πιο ψηλά συμβόλαια. Άλλα αναλογικά δεν είναι πολλά τα χρήματα. Πέρσι είχαμε ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Έγινε πολύ καλή σειρά στα πλέι οφ με τα Άρης-Πανιώνιος. Αυτό πρέπει να εκτιμηθεί και από την κοινωνία και να έρθει ο κόσμος κοντά».

Για το ματς κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ: «Η σχέση με τον επίσημο ΠΑΟΚ είναι καλές. Συζητήθηκε και το θέμα των εισιτήριων. Απαγορεύεται η ανταλλαγή εισιτήριων. Εξαιτίας των τελικών δεν μετακινούνται οι οπαδοί. Δεν μας αφήνει η ΕΟΚ να δούμε αυτό το θέμα. Είναι κρίμα, άλλα δυστυχώς οι τελικοί έχουν οδηγήσει σε αυτή την κατάσταση. Θα μιλήσω και με τον κύριο Πρέλεβιτς για να δούμε τι θα γίνει».

Για τα διάρκειας: «Είμαστε σε καλό δρόμο. Περίπου 450 διάρκειας έχουν πουληθεί. Δεν έχουν μπει ακόμα τα συνδεσμικά. Έχει επιστρέψει και ο Νίκος Γκάλης που θα βοηθήσει. Θα γίνουν κάποιες προωθητικές κινήσεις. Θα γίνει προσπάθεια και μέσω της ΔΕΘ. Ο Άρης δεν έχει μεγαλομέτοχο, έχει μόνο τον κόσμο του και πρέπει και αυτός πρέπει να το αποδείξει».

Για τον Λαρεντζάκη: «Χρειαζόμαστε παίκτες να βοηθάνε στην προπόνηση. Θα τον δούμε και ο προπονητής θα κρίνει αν μπορεί να βοηθήσει.

Το ρόστερ κλείνει και αν υπάρξει ενίσχυση θα υπάρξει στη θέση 2-3… Κάπου εκεί. Στο θέμα των ψηλών είμαστε πλήρεις».

To Top