ΜΠΑΣΚΕΤ

Στόχος του Καστρίτη να αξιοποιήσει τους Κάιζερ και ΜακΓκι

Ένα από τα θετικά στοιχεία της έλευσης του Γιάννη Καστρίτη στον Άρη, αποτελεί το γεγονός πως γνωρίζει πολύ καλά τους Γκάρι ΜακΓκι και Μάικαλ Κάιζερ από την περσινή κοινή τους θητεία στην Κύμη.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με 300+ ειδικά στοιχήματα σε κάθε αγώνα του Άρη!

Ο 36χρονος προπονητής του Άρη θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί τα στοιχεία των δύο Αμερικανών σέντερ, οι οποίοι βοήθησαν πέρσι την ομάδα τους να πραγματοποιήσει την καλύτερη πορεία της ιστορίας της, φτάνοντας στην 7η θέση. Βασικοί συντελεστές μπορεί να ήταν οι Θαντ ΜακΦάντεν, Κάμερον Τζόουνς, Λενζέλ Σμιθ, όμως και οι ΜακΓκι, Κάιζερ έπαιξαν σημαντικό ρόλο.

Είναι εμφανές ότι ο ΜακΓκι μπορεί να προσφέρει περισσότερα μέσα στη ρακέτα, αξιοποιώντας σωστά τη δύναμή του και την υπεροχή του σε αυτόν τον τομέα συγκριτικά με τους αντιπάλους του. Αυτό φάνηκε και από το πρόσφατο παιχνίδι με τον Χολαργό, όταν ο Καστρίτης φρόντισε να πάει η μπάλα στον Αμερικανό στο κατάλληλο σημείο μέσα στη ρακέτα, με τον τελευταίο να το εκμεταλλεύεται ιδανικά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ΜακΓκι σκόραρε και τους 10 πόντους του στο πρώτο ημίχρονο, ξεκινώντας όλες του τις προσπάθειες μέσα από το «ζωγραφιστό», χωρίς όμως να καταφέρει να είναι το ίδιο αποτελεσματικός στον λιγότερο χρόνο που αγωνίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο. Να σημειωθεί πως ο ΜακΓκι στην Κύμη πετύχαινε 9,9 πόντους ανά παιχνίδι, ενώ φέτος στον Άρη δίνει 6,5 κατά μέσο όρο.

Σχετικά με τον Κάιζερ, ο Καστρίτης θέλει να πάρει περισσότερα πράγματα που έχουν να κάνουν με την ταχύτητα και την ευελιξία του παίκτη, αλλά και το καλό του σουτ από μέση απόσταση. Φυσικά περιμένει και πιο πολλά όσον αφορά την αποτελεσματικότητά του στον «αέρα» και ιδίως στην άμυνα, μιας και στην Κύμη είχε 1,9 κοψίματα κατά μέσο όρο, ενώ φέτος έχει ρίξει αυτόν τον αριθμό στο 0,9.

To Top