Συγγνώμη σε όσους… χαλάστηκαν!

Η οικογένεια του Άρη ξέσπασε το βράδυ της Κυριακής. Οι αγκαλιές, τα χαμόγελα, τα δάκρυα, το… ένα με τον κόσμο δεν ήταν πανηγυρισμοί. Ήταν ξέσπασμα! Μη το ξεχνάει κανείς αυτό! Ο Άρης βγήκε πιο δυνατός από αυτόν τον πόλεμο!

Θα μπορούσαμε να γράψουμε… βιβλίο γι αυτήν την αγωνιστική χρονιά που πέρασε σαν πραγματικός «Γολγοθάς». Ο Άρης έχασε τον ύπνο του, ζώντας έναν εφιάλτη. Οι δηλώσεις που έγιναν μετά το τέλος του τελευταίου αγώνα με την Ξάνθη συνθέτουν το παζλ της χρονιάς που πέρασε, των συναισθημάτων που βίωσαν όλοι, αλλά και των σκέψεων για την επόμενη μέρα…

Οι πιο χαρακτηριστικές:

«Καταφέραμε να κρατήσουμε τον Άρη στη μεγάλη κατηγορία. Δεν πρέπει όμως να πανηγυρίζει για τη σωτηρία του. Αυτή να είναι η τελευταία φορά που γίνεται αυτό. Είναι μια ομάδα που συγκαταλέγεται μέσα στις μεγαλύτερες της Ελλάδας».

Σούλης Παπαδόπουλος.

«Ο τίτλος στο βιβλίο είναι “happy end’. Καταφέραμε να κάνουμε αυτό που κανείς δεν πίστευε σε όλη την Ελλάδα! Μας είχαν ξεγραμμένους, μας είχαν πεταμένους, αλλά όλα τα παιδιά αξίζουν τα συγχαρητήρια όλων! Καταφέραμε όλοι να γυρίσουμε αυτή την πίεση, κάναμε το σωστό και αυτό που έπρεπε…».

Γιάννης Γιαννιώτας.

 «Είμαστε πολύ χαρούμενοι, αλλά δεν αρμόζει να πανηγυρίζουμε, γιατί είμαστε στον Άρη!»

Γρηγόρης Παπαζαχαρίας.

«Δεν θα πανηγυρίσουμε για πολύ, γιατί δεν αρμόζει στον Άρη να πανηγυρίζει για την παραμονή»

Σωκράτης Διούδης.

Είναι οι πιο χαρακτηριστικές. Έχουμε να πούμε και να σχολιάσουμε πολλά άμεσα. Κρατάμε τις παραπάνω δηλώσεις σημειώνοντας προς το παρόν τρία πράγματα:

1. Ο Άρης κέρδισε έναν πόλεμο έστω και στο… παρά τρία. Έχει μπροστά του ακόμη έναν πόλεμο που θα καθορίσει το πώς θα πορευτεί την επόμενη μέρα. Η γενική συνέλευση, οι εκλογές, ο οικονομικός έλεγχος, η κάθαρση, η απόδραση από τα μιζέρια και η διαφάνεια είναι οι βασικοί άξονες.

2. Ο Άρης έζησε μια δύσκολη, πικρή, ταραχώδη χρονιά. Πληγώθηκε, είδε τον χάρο με τα μάτια του. Μακάρι να είναι η τελευταία.

3. Ο Άρης… «χάλασε» πολλούς. Εντός κι εκτός πόλης. Σώθηκε αγωνιστικά. Οφείλει να… ζητήσει μια συγγνώμη από όλους όσους… χαλάστηκαν με τη σωτηρία του.

 

 

To Top