Συγκέντρωση στη Χαριλάου για τον Άλκη – «Μη ζητήσετε εκδίκηση αλλά τέλος» (video)

Την αγανάκτηση και τον αποτροπιασμό τους για τη στυγνή δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού εκφράζουν πολίτες, γονείς που έχουν συγκεντρωθεί στο σημείο όπου ξεψύχησε ο νεαρός και διαμαρτύρονται για το σύστημα που γεννά τέτοια περιστατικά βίας.

Οι συγκεντρωμένοι αποτίουν φόρο τιμής στον αδικοχαμένο 19χρονο και ζητούν άμεσα μέτρα από την πολιτεία ώστε να μη χυθεί ξανά αίμα αθώου.

«Είμαστε βαθιά συγκλονισμένοι, είναι γειτονιές που τα παιδιά μας κάνουν βόλτες σε αυτή την περιοχή», δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης γονέων Ε’ κοινότητας του δήμου Θεσσαλονίκης (σ.σ. της κοινότητας όπου περιλαμβάνονται και τα σχολεία της Χαριλάου), κ. Στέλιος Τσούλιας.

«Αν ήταν κάποια άλλη στιγμή, κάποια άλλη μέρα μπορεί να ήταν τα δικά μου παιδιά. Είναι στη γειτονιά μας, είναι στην περιοχή όπου παίζουν τα παιδιά μας. Το θεωρούμε αδιανόητο. Πρέπει άμεσα η πολιτεία να λάβει μέτρα. Δε πάει παρακάτω. Είναι το τρίτο θύμα οπαδικης βίας μέσα στα τελευταία δύο χρόνια. Θέλουμε επιτέλους κάποιος πρωθυπουργός, κάποιος υπουργός να φροντίσει να βάλει ένα τέλος. Δε θέλουμε να υπάρχει επόμενο θύμα. Αν είναι δυνατόν».

Ο ίδιος μάλιστα εξέφρασε την ανησυχία που επικρατεί για αντίποινα οπαδών από άλλες ομάδες μετά από την δολοφονική επίθεση. Αυτό που ξεχωρίζει μάλιστα είναι το σημείωμα της κόρης ενός από τους συγκεντρωμένους, η οποία έγραψε:

«Όνομα: Άλκης
Χαρακτήρας: Αθώος
Λόγος θανάτου: Ανθρώπινη τρέλα

Μην αφήσετε να ξανασυμβεί αυτό. Μη ζητήσετε εκδίκηση αλλά τέλος σε αυτό το έγκλημα».

To Top