Συγκίνηση: Η στιγμή που οι μαραθωνοδρόμοι περνούν μπροστά από τους πυρόπληκτους στο Μάτι

Οι πιο συγκινητικές στιγμές του 36ου Μαραθωνίου Αθήνας διαδραματίστηκαν πολλά χιλιόμετρα πριν από τον τερματισμό στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Ήταν όταν οι δρομείς πέρασαν από το Μάτι, όπου οι πυρόπληκτοι έκαναν συμβολική διαμαρτυρία.

Τα συναισθήματα απερίγραπτα. Οι δρομείς είτε σήκωναν το χέρι του προς αυτούς τους ανθρώπους που έχασαν τους δικούς τους και τα σπίτια τους από τη φονική πυρκαγιά, άλλοι μετέχοντες στον αγώνα χειροκροτούσαν τους πυρόπληκτους.

Οι άνθρωποι που δοκιμάστηκαν από την πύρινη λαίλαπα είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί της Κυριακής σε σημείο της μαραθώνιας διαδρομής, προκειμένου να κάνουν μια συμβολική διαμαρτυρία.

«Δίνουμε τον δικό μας μαραθώνιο και θα κερδίσουμε», το μήνυμα που έστελνε το πανό που είχαν αναρτήσει, ενώ είχαν τοποθετήσει μαύρα μπαλόνια, με την ημερομηνία της φονικής πυρκαγιάς και τις λέξεις «Δεν ξεχνώ».

Οι διοργανωτές του Μαραθωνίου Αθήνας είχαν ζητήσει από τους δρομείς να φορούν μια πράσινη μπαντάνα, για να «πρασινίσει» εικονικά το κομμάτι αυτό της μαραθώνιας διαδρομής, με την ελπίδα ότι αυτό θα έχει γίνει πράξη μέχρι την επόμενη διοργάνωση.

To Top