Συγκίνηση, θαυμασμός και “ζντο” για τον Νίκο Γκάλη στην Ρόδο!

Ο Νίκος Γκάλης γνώρισε την αποθέωση στην Ρόδο στο φιλικό παιχνίδι που δόθηκε προς τιμήν του ανάμεσα στην μικτή ομάδα της Ρόδου και ομάδας του συνδέσμου βετεράνων καλαθοσφαιριστών!

“Η Ρόδος είναι η πατρίδα μου και πάντα έτσι θα την νιώθω. Ευχαριστώ τους φορείς του νησιού για την τιμή που μου έκαναν αλλά και όλους τους Βετεράνους που έδωσαν το παρών και αγωνιστηκαν για μένα. Με συγκίνησε η αγάπη του κόσμου”, είπε ο Γκάλης.

Όπως αναφέρει το 12soccer.gr “έπαιξαν για το Νίκο Γκάλη… Για το μεγαλείο του και τα όσα προσέφερε στο ελληνικό μπάσκετ και όχι μόνο! Υπό τα βλέμματα 500 και πλέον φιλάθλων η μικτή Ρόδου επικράτησε του συνδέσμου βετεράνων καλαθοσφαιριστών Ελλάδας με σκορ 87-80 και υποχρέωσε τους «βετεράνους» αθλητές του Ντέϊβιντ Στεργάκου, στην πρώτη ήττα της ιστορίας του. Όπως είναι εύλογο μικρή σημασία είχε το τελικό αποτέλεσμα, αφού η παρουσία του Νίκου Γκάλη αλλά και των «αστέρων», που έγραψαν ιστορία στο ελληνικό μπάσκετ, αποτέλεσαν τα «βαριά» στοιχεία του σημερινού αγώνα στο «Βενετόκλειο».

Σε μία πραγματική γιορτή για το ροδίτικο μπάσκετ ο Νίκος Γκάλης τιμήθηκε όπως έπρεπε απ’ όλους τους αθλητές, οι οποίοι στο τέλος του αγώνα φώναξαν ρυθμικά το όνομα του. Στη διάρκεια του ημιχρόνου ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού και Άθλησης του Δήμου Ροδίων τίμησε το Νίκο Γκάλη, αλλά και το σύνδεσμο βετεράνων αθλητών καλαθοσφαίρισης. Με τη σειρά του ο τελευταίος τίμησε τον μεγαλύτερο Έλληνα αθλητή όλων των εποχών, καθώς και τον πρόεδρο της Κ.Ε.Δ. Στέλιο Συμεωνίδη. Το παιχνίδι διεξήχθη σε μία ατμόσφαιρα φορτισμένη συγκινησιακά, με τον κόσμο να συμμετέχει στη γιορτή και να χειροκροτεί κάθε προσπάθεια των αθλητών των δύο ομάδων.

Το «παρών» έδωσε και ο δήμαρχος Ροδίων Στάθης Κουσουρνάς, ενώ στις κερκίδες του «Βενετοκλείου» βρέθηκε και ο γνωστός προπονητής Ντράγκαν Σάκοτα.

Τα δεκάλεπτα ήταν: 23-23, 42-45(ημ.), 58-70, 80-87

Διαιτητές: Συμεωνίδης- Ξανθός- Φάκαρος- Βιτζηλαίος- Νικηφορίδης

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Στεργάκος): Σιούτης, Κορωνιός 19(1), Κωνσταντινίδης 2, Πρέλεβιτς 8(1), Σιγάλας 4, Χρυσανθόπουλος 13(1), Τόλιας 4(1), Ντάκουλας 2, Λυπηρίδης 4, Αγγελίδης 4, Καζιάνης 2, Μπουντούρης 6(2), Κούβελας 4, Χριστοδούλου Χ. 8(1).

ΜΙΚΤΗ ΡΟΔΟΥ (Τσακίρης): Σαρίκας 10(2), Γεωργάκης 8, Χρύσης 10(2), Δανάς, Βογιατζής 4, Τσιγάρος 2, Παρδακάς 16(3), Γεωργαλλής, Δούβαλης 8, Σκορδάλης 5(1), Κούρος Ι. 2, Αυγενικός, Τσέρκης 9, Γκογκίδης 13(1), Μπανγκούρας”.

To Top