ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Συγκινημένος ο Καστρίτης: “Ήταν μια υπέροχη χρονιά, τίποτε δεν ήταν στρωμένο, πάντα παλεύαμε”

Ο Γιάννης Καστρίτης ήταν φανερά συγκινημένος στην τελευταία συνέντευξη Τύπου, μετά το τέλος του αγώνα με τον Παναθηναϊκό.

O προπονητής του Άρη τόνισε χαρακτηριστικά:

“Σκέφτομαι πότε ήταν η παρουσίαση και πότε φτάσαμε στο τέλος. Μια υπέροχη χρονιά έφτασε στο τέλος. Τίποτα δεν ήταν στρωμένο για μας. Πάντα παλεύαμε και στην προπόνηση. Και στο τέλος μετά από όλα αυτά, ας είμαστε ρεαλιστές, νιώθουμε και λίγο πικρία, θα μπορούσαμε να πάμε καλύτερα”.

Στην συνέχεια υπογράμμισε ότι “Χρονιά παρακαταθήκη για όλους και μπορούμε να χτίσουμε σαν οργανισμός. Τεράστιο ευχαριστώ στη διοίκηση για την εμπιστοσύνη της, στους κ.κ. Παπαγεωργίου, Αρβανίτη και Ρουσιαμάνη, στο νομικό τμήμα, σε όλο τον ΑΣ, στα γραφεία και στο σταφ. Φοβερά δύσκολη χρονιά, τι να πω. Ιατρικό τιμ και φυσιοθεραπευτή, τι να πω για αυτούς. Ταπούτο, Ρωμανίδη, Γκάτζιο, Ζάλογγο, τους συνεργάτες μου, όλους τους ευχαριστώ για τη στήριξη. Τεράστιο ευχαριστώ στον κόσμο και βγάζω το καπέλο στους παίκτες».

Οσο για την ανανέωση: «Μια κουβέντα καθαρά προκαταρκτική, το βάρος πέφτει στην αδειοδότηση. Θα τα πούμε όμως σύντομα με καθαρό μυαλό και θα τα βάλουμε κάτω όλα. Είναι πολύ δύσκολο να κρατήσουμε όλους τους παίκτες με αυτήν την υπεραξία, το καταλαβαίνετε ξεκάθαρα. Δεν έχουμε ξεπεράσει την ήττα στην Πάτρα και εκεί αδειάσαμε, αυτό να το ξέρετε Όλα είναι μέσα στη διαδικασία, νιώθω πιο περήφανος από ποτέ», τόνισε κλείνοντας…

Αναλυτικά όσα είπε:

«Σκέφτομαι πότε ήμασταν εδώ για την παρουσίασή μου από την ΚΑΕ ΑΡΗΣ και πότε φτάσαμε στο τέλος της χρονιάς. Μια υπέροχη χρονιά φτάνει στο τέλος της. Και τη λέω υπέροχη γιατί τίποτα δεν ήταν στρωμένο εύκολα για μας. Από την αρχή μέχρι και το τέλος πάντα παλεύαμε, πάντα αγωνιζόμασταν, είτε για την καθημερινότητα της ομάδας, είτε για την προπόνησή μας, είτε μιλάμε για τον τρόπο που αγωνιστήκαμε στη συντριπτικότατη πλειοψηφία των παιχνιδιών μας.

Ας είμαστε ρεαλιστές, πιστεύω ότι κανείς στο ξεκίνημα της χρονιάς δεν περίμενε αυτό το τέλος, κι όμως μπορεί να νιώθουμε λίγη πικρία, ότι μπορούσαμε να τερματίσουμε ψηλότερα. Αυτό τα λέει όλα, γι’ αυτό τη χαρακτηρίζω μία υπέροχη χρονιά. Είναι μια χρονιά παρακαταθήκη για καθέναν μας ξεχωριστά και για την ομάδα γενικότερα, πάνω στην οποία μπορούμε να χτίσουμε και να βελτιωθούμε είτε ως προσωπικότητες, είτε ως οργανισμός και να πάμε ακόμα πιο μπροστά.

Θέλω να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ στη διοίκηση, που μου εμπιστεύτηκε την ομάδα σε μία τόσο δύσκολη σεζόν. Προσωπικά στον πρόεδρο της ΚΑΕ, Χάρη Παπαγεωργίου, ο οποίος ήταν κάθε μέρα στα γραφεία και προσπαθούσε να λύσει όσα περισσότερα θέματα μπορούσε, στον αντιπρόεδρο και πρόεδρο του Α.Σ. ΑΡΗΣ, Λευτέρη Αρβανίτη, αλλά και όλο τον Α.Σ. ο οποίος μας βοήθησε πάρα πολύ και τον Αχιλλέα Ρουσιαμάνη, αφού όλοι ξέρουμε ότι τίποτα από αυτά δε θα είχε γίνει αν δεν ήταν αυτός. Θέλω να ευχαριστήσω και πολλούς άλλους, επώνυμους και ανώνυμους Αρειανούς που δεν ενδιαφέρονται για δημοσιότητα και βοήθησαν και βοηθούν όσο μπορούν.

Πολλά ευχαριστώ στους ανθρώπους των γραφείων μας, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο, στο σταφ μας, στους γιατρούς και φυσικοθεραπευτές μας. Ήταν φοβερά δύσκολη χρονιά για το ιατρικό σταφ μας, με τόσους τραυματίες που είχαμε. Πολλά μπράβο στον γυμναστή μας, Παναγιώτη Ζάλογγο. Μία ομάδα με τόσο μικρό ρόστερ, τόσους πολλούς τραυματισμούς, που έκανε έξι φορές προετοιμασία, να καταφέρει να παλεύει έτσι τα παιχνίδια για τόσο μεγάλο διάστημα, αυτό έχει ονοματεπώνυμο και λέγετα;ι Παναγιώτης Ζάλογγος.

Ευχαριστώ τον Χρήστο Ταπούτο, τον Μιχάλη Ρωμανίδη, τον Αντώνη Γκάτζιο, τον Γιάννη Νικητάκη, την ψυχή της ομάδας, τους συνεργάτες και φίλους μου Δημήτρη Βαρβούνη, Βαγγέλη Σπυρίδη, Σάκη Παραλίκα. Οφείλω και ένα τεράστιο ευχαριστώ στον κόσμο και τέλος στους παίκτες μου, για τη συνεργασία που είχαμε».

Για την επόμενη μέρα ο κόουτς του ΑΡΗ σχολίασε:

«Έγινε μία συζήτηση καθαρά προκαταρκτική. Στην παρούσα φάση δεν μπορούμε να πούμε κάτι. Όπως γνωρίζεται, μέχρι το τέλος Μαΐου η ΚΑΕ πρέπει να συγκεντρώσει τα δικαιολογητικά για το επόμενο πρωτάθλημα και εκεί έχει πέσει το βάρος».

Για την προσπάθεια διατήρησης των ξένων παικτών στο ρόστερ:

«Είναι πολύ δύσκολο, σχεδόν αδύνατο. Αυτό ισχύει για οποιαδήποτε ομάδα κάτω από την 3η-4η θέση. Δεν έχει να κάνει με την αξία της ομάδας, αλλά με το μπάτζετ. Όλοι ξέρουν πόσο κόστισε η φετινή μας ομάδα. Και μόνο μέσα από τις προτάσεις που είχαν οι παίκτες μας μέσα στη χρονιά, η αξία της ομάδας τριπλασιάστηκε, οπότε όλοι καταλαβαίνετε με τι εφόδια βγαίνουν αυτοί οι παίκτες στην αγορά. Για να κρατήσει ο ΑΡΗΣ ή οποιαδήποτε ομάδα, αυτούς τους παίκτες, πρέπει να διπλασιάσει ή να τριπλασιάσει το μπάτζετ του. Είναι κάτι πολύ δύσκολο».

Για το αν η ομάδα ξεπέρασε την ήττα από τον Απόλλωνα Πάτρας και την απώλεια της 5ης θέσης:

«Όχι, δεν το ξεπεράσαμε. Όποιον και να ρωτήσετε μέσα στην ομάδα, δεν το έχει ξεπεράσει. Νομίζω φάνηκε, ότι μετά το τρίποντο που δεχτήκαμε εκεί, ήταν σαν να έφυγαν όλα από μέσα μας. Φάνηκε στα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό. Από την άλλη, αυτό είναι μέρος της διαδικασίας, είδαμε να συμβαίνει σε μεγάλους αθλητές, στην Ευρωλίγκα. Με τον τρόπο που χάσαμε την 5η θέση, μπορούμε μέσα απ’ αυτό να μεγαλώσουμε, να γίνουμε πιο έμπειροι και πιο έτοιμοι για να πετύχουμε κάτι παραπάνω».

Για το πώς έζησε ο ίδιος τη σεζόν:

«Θα πω αυτό που είπα στα παιδιά, μέσα στα αποδυτήρια και αντικατοπτρίζει τα συναισθήματά μου: Είναι η χρονιά που τελειώνοντας, νιώθω πιο υπερήφανος από ποτέ για την προσπάθεια όλων των συντελεστών»

To Top