ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συγκινητικός Άιβερσον, ξεκαρδιστικός Σακίλ (video)

Σακίλ Ο’ Νιλ, Άλεν Άιβερσον, Γιάο Μινγκ, Σέριλ Σουπς (σπουδαία παίκτρια του γυναικείου μπάσκετ), Τζέρι Ρέινσντορφ (ιδιοκτήτης των Σικάγο Μπουλς), Τομ Ίζο (προπονητής στο NCAA), Ντάρελ Γκάρετσον (διαιτητής στο ΝΒΑ), Ζέλμο Μπίτι (πρώην παίκτης, απεβίωσε το 2013), Τζον ΜακΛέντον (πρώην παίκτης και προπονητής, απεβίωσε το 1999) και Κάμπερλαντ Πόουζι (πρώην παίκτης, απεβίωσε το 1946) απαρτίζουν την τάξη του 2016 για το Hall of Fame.

Στην τελετή εισόδου την παράσταση έκλεψαν ο Άλεν Άιβερσον και ο Σακίλ Ο’ Νιλ με διαφορετικό τρόπο. Ο μεν «answer» προκάλεσε συγκίνηση στο ακροατήριο και τους πολλούς fans με τις φανέλες του. Αναφέρθηκε στα δύσκολα παιδικά του χρόνια και ευχαρίστησε τους ανθρώπους που τον βοήθησαν να ξεφύγει από τους δαίμονές του. «Ο κόουτς Τόμπσον στο Τζόρτζταουν μού έσωσε τη ζωή. Μετά από διάφορα περιστατικά στο λύκειο δεν υπήρχαν κολέγια που να με θέλουν. Η μητέρα μου πήγε και τον παρακάλεσε να μου δώσει μια ευκαιρία κι εκείνος το έκανε», δήλωσε ο Άιβερσον που με δυσκολία συγκράτησε τρα δάκρυά του. «Όταν άρχισα να ακούω τον Λάρι Μπράουν και να δέχομαι την εποικοδομητική κριτική του, κατάλαβα πόσο σπουδαίος κόουτς είναι και έγινα MVP», πρόσθεσε. Αποκάλυψε, δε, πως «… ήθελα να γίνω σαν τον Τζόρνταν. Την πρώτη φορά που τον αντιμετώπισα κάθισα και τον κοίταζα. Ήταν σαν να έλαμπε η αύρα του. Ήταν ο δικός μου Μάικ, ο ήρωάς μου».

Ο «Σακ», με τη σειρά του, έδωσε το δικό του show που έμοιαζε περισσότερο με stand up comedy. Αυτοσαρκάστηκε για τις πολλές διαφημίσεις που έκανε, την αστοχία του στις βολές, ενώ αφού ευχαρίστησε τους γονείς του για την πειθαρχία που του δίδαξαν, είπε πως «… ο πατέρας μου μάλλον εκεί ψηλά θα τσακώνεται με τον Γουίλτ Τσάμπερλεϊν για το ποιος ήταν ο κορυφαίος σέντερ». Φυσικά δεν θα μπορούσε να μη μιλήσει και για τον Κόμπι Μπράιαντ. «Αυτός ο τύπος με έσπρωξε για να κατακτήσω τρία πρωταθλήματα, αλλά επίσης με έσπρωξε έξω από την ομάδα και στην ανταλλαγή προς το Μαϊάμι», τόνισε γελώντας.

To Top