ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Συγκλονίζει από την Κίνα ο Ελληνοαυστραλός Αρειανός: “Δακρύζω για τον Άρη, καλύτερη κερκίδα του Super 3”!

Η ιστορία του Γιάννη Τρατσέλα συγκινεί τους πάντες. Ζει εδώ και πολλά χρόνια στην Αυστραλία και παρόλα αυτά έχει τεράστια αγάπη για τον Άρη. Όταν ήταν νέος είχε κάνει δοκιμαστικά με τα «κιτρινόμαυρα». Μετά από πολλά χρόνια, βλέπει ακόμα τις κερκίδες του Άρη από το ίντερνετ και στο τηλεφώνημα του αδερφού του από τη θύρα 3 στο Άρης-Μόλντε 3-0 έκλαψε κατευθείαν.

 

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με Live Streaming και Cash-out (ισχύουν όροι & προϋποθέσεις)!

O Αρειανός που ταξίδεψε μέχρι την Κίνα, από την Αυστραλία, για το Παγκόσμιο Κύπελλο μπάσκετ, με τη σημαία της χώρας και το πανό του Άρη συγκλονίζει. Το πολυπόθητο πανό της εικόνας, το κληρονόμησε από τον θείο του. Έχει πει στον πατέρα του μία ξεχωριστή επιθυμία όταν πεθάνει…

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 92,8:

Έχασες τη φωνή σου γιατί φώναζες για την Εθνική;

«Δυστυχώς η Βραζιλία έπαιξε πιο δυνατά και στο τέλος πήρε το ματς, φαινόταν το παιχνίδι προς το τέλος πως η Βραζιλία έπαιζε καλύτερα».

Για το προφίλ του:

«Είμαι από την Αυστραλία. Έζησα το 1996 στην Ελλάδα για λίγο. Έχω παίξει ποδόσφαιρο στον Άρη, στον ΠΑΟΚ και στην Καλαμαριά. Έπαιξα και στην Αυστραλία επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Τώρα είμαι 42 κι έχω σταματήσει χρόνια το ποδόσφαιρο. Είχα παίξει και στην Κροατία, γύρισα στην Ελλάδα, τραυματίστηκα και γύρισα ξανά στην Αυστραλία. Είμαι από το Σίδνεϊ.

Για την ιστορία που «κρύβει» η σημαία:

Στην αρχή ήμουν στον ΠΑΟΚ και μετά ένας θείος μου που είχε τη σημαία που είδατε, ήταν φανατικός Αρειανός και με έβαλε στον Άρη να δοκιμαστώ. Δυστυχώς μετά από καιρό ο θείος μου αρρώστησε και μου έδωσε τη σημαία.

Στο πρώτο ματς της Εθνικής δεν την έφερα αλλά στο χθεσινό κάτι μέσα μου έλεγε να τη φέρω. Για τον Άρη, έπρεπε να κάνω κάτι για τον Άρη. Μερικοί έλεγαν ότι δεν είναι σωστό αλλά αυτή τη φορά έπρεπε. Αγαπάω τον Άρη και την Ελλάδα. Είναι δύσκολο όταν είσαι στην Αυστραλία. Αγαπάω τον Άρη, δακρύζω όταν βλέπω τον Άρη»!

Για το πώς παρακολουθεί τον Άρη από την Αυστραλία:

«Ο αδερφός μου είναι στην Ελλάδα. Στο ματς με τη Μόλντε στη Θεσσαλονίκη με πήρε τηλέφωνο όταν κάναμε το 3-0 από τη θύρα 3. Ήταν 5 η ώρα στο Σίδνεϊ όταν με πήρε, ήταν να πάω για δουλειά και συγκινήθηκα με το τηλεφώνημα, με το που άκουσα τη θύρα 3 δάκρυσα. Όλα τα συνθήματα του Άρη τα ξέρω, τα ακούω συνέχεια. Το αγαπημένο μου είναι το «ταξιδεύω για σένα σε όλη τη γη».

Για το τι θυμάται από όταν ήταν στον Άρη:

«Δεν θυμάμαι πολλά. Εγώ θυμάμαι ειλικρινά ότι ο Άρης με πρόσεξε πάρα πολύ, σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ και την Καλαμαριά. Μου δώσανε παπούτσια, ό,τι χρειαζόμουν. Έτσι αγάπησα τον Άρη. Ο θείος μου δυστυχώς δεν ζει».

Επίσης ανέφερε:

«Έχω δώσει λεφτά στον πατέρα μου όταν πεθάνω να φτιάξει μπλούζες του Άρη με το όνομά μου να φορέσουν όλοι στη θύρα 3! Έχω πει και φίλους μου να το κάνουν. Αν δεν το κάνουν θα τους τιμωρήσω από ψηλά. Ήθελα να έρθω φέτος αλλά πήγα στην Κίνα γιατί δεν έχω ξανά πάει. Εύχομαι του χρόνου να πάω ξανά και να μιλήσω στους παίκτες. Θέλω για λίγες μέρες έστω να έρθω να είμαι δίπλα τους, γιατί είμαι και σεκιουριτάς. Δεν θέλω λεφτά, απλά να είμαι με τους παίκτες του Άρη.

Θέλω να πω στους Αρειανούς ότι έχω πολλούς οπαδούς εδώ στην Αυστραλία διαφόρων ομάδων και όλοι λένε πως ο Super 3 έχει την καλύτερη κερκίδα. Θέλω να τους πω ότι ακόμα κι αν δεν είναι περισσότεροι, υπάρχουν πολλοί εκεί έξω σαν κι εμένα που είναι πολύ πιστοί.

Άρη σ’ αγαπώ πολύ, είστε οι καλύτεροι οπαδοί. Βλέπω ποδόσφαιρο από όλο τον κόσμο. Κανείς δεν είναι σαν εσάς. Είμαι ευτυχισμένος που είμαι Αρειανός, σας το λέω αληθινά».

To Top