ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Συγκλονίζει η αδελφή του Τόσκο: “Δολοφονία και όχι ατύχημα! Υπήρχε κι άλλο άτομο στο αυτοκίνητο, ζητούμε δικαιοσύνη”

Ο 28χρονος Βούγλαρος οπαδός Τόσκο έχασε την ζωή του την Κυριακή 5 Ιανουαρίου έπειτα από δολοφονική ενέδρα, με αποτέλεσμα να συλληφθούν δυο οπαδοί του ΠΑΟΚ, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία και τώρα η αδερφή του Μπέτια αποκαλύπτει συγκλονιστικές λεπτομέρειες για εκείνο το απόγευμα ενώ εξηγεί ποιες κινήσεις έγιναν αλλά και θα γίνουν προκειμένου να διαλευκανθεί η υπόθεση και η δολοφόνοι να «πληρώσουν».

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με Live Streaming και Cash-out (ισχύουν όροι & προϋποθέσεις)!

Αναλυτικά τα όσα είπε στο Yellow Radio 92,8 και στον Γιώργο Τότσικα:

Έχετε ξεπεράσει το σοκ της απώλειας του Τόσκο;

Είναι πολύ νωρίς ακόμα, δεν μπορώ να μιλήσω με σιγουριά γι’αυτό.

Την Τρίτη μετά το τέλος του αγώνα, οι φίλοι του Άρη έμειναν στο γήπεδο τραγουδώντας συνθήματα για τον Τόσκο, πως ένιωσες γι’αυτό;

Ναι το γνωρίζω είδα φωτογραφίες και video από εκείνο το βράδυ. Θέλω να ευχαριστήσω τους φίλους του Άρη γι’αυτό που κάνουν, να τους ευχαριστήσω για την βοήθεια τους, για την υποστήριξη που μας δείχνουν. Σημαίνει πάρα πολλά για εμάς.

Θα θέλαμε να μάθουμε από εσένα περισσότερα πράγματα για τον αδερφό σου..

Δεν έχω λόγια να περιγράψω τον αδερφό μου. Ήταν ένας πάρα πολύ καλός άνθρωπος που έκανε φιλανθρωπική δουλειά, ό,τι έκανε πάντα προσπαθούσε να το κάνει καλά, ήταν πάντα χαμογελαστός δεν ξέρω τι να πω. Πραγματικά είναι τόσα πολλά..

Οι οπαδοί της Μπότεφ ανακοίνωσαν πως θα απευθυνθούν τόσο στην UEFA όσο και τις κυβερνήσεις σε Ελλάδα και Βουλγαρία. Γνωρίζεις κάτι περισσότερο;

Ναι και θέλω να πω μερικά πράγματα σχετικά με αυτό. Όχι μόνο οι οπαδοί της Μπότεφ αλλά όλη η Βουλγαρία είναι δίπλα μας αυτή την στιγμή. Έχουν γίνει όλες οι παραπάνω κινήσεις, έχουν σταλεί στον Πρωθυπουργό της Βουλγαρίας, στον Υπουργό Εξωτερικών της χώρας, στον Πρωθουργό της Ελλάδος, τον Υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδος, στην ελληνική πρεσβεία στην Βουλγαρία. Γίνονται πολλές διαμαρτυρίες, θα διαμαρτυρηθούμε και στο Πλόβντιβ αλλά και στην Σόφια πολύ σύντομα και στο Εθνικό Συμβούλιο, θα γίνουν όλες οι απαραίτητες κινήσεις. Δεν θα αφήσουμε τους δολοφόνους του Τόσκο να γλυτώσουν. Επίσης έχει σταλεί και επιστολή στην Ευρωβουλή προκειμένου να έχουμε την απαραίτητη βοήθεια για να διαλευκανθεί η υπόθεση.

Πλέον είναι σχεδόν σίγουρο πως πρόκειται για δολοφονία και όχι για ατύχημα..

Είναι φόνος! Δεν είναι ατύχημα και δεν μπορούμε να δεχτούμε καμία δικαιολογία πάνω σε αυτό!

Έχεις μιλήσει με τους άλλους δύο φίλους του Τόσκο; Μπόρεσαν να δουν ποιος ήταν στο αυτοκίνητο;

Γνωρίζω ότι το αυτοκίνητο οδηγούσε μια γυναίκα, όμως δίπλα της υπήρχε ένας άνδρας! Δεν ήταν μόνη της, δεν γνωρίζω περισσότερα για τον συγκεκριμένο αλλά υπήρχε μέσα στο αμάξι ένας άνδρας μεγαλύτερης ηλικίας.

Αυτό το γνωρίζεις από τις μαρτυρίες των φίλων του Τόσκο σωστά; Μπορούν να καταθέσουν στην αστυνομία;

Δεν ξέρω ακριβώς τι μπορούμε να καταθέσουμε στην αστυνομία, δεν έχουν γίνει αυτές οι κινήσεις.

Έχετε απευθυνθεί σε δεύτερο ιατροδικαστή; Θα μιλήσετε με κάποιον δικηγόρο προκειμένου να αναλάβει την υπόθεση;

Όχι, δεν έχουμε μιλήσει ακόμη με δεύτερο ιατροδικαστή, μόνο με τον άνθρωπο που ανέλαβε την υπόθεση στην Ελλάδα. Σχετικά με το δεύτερο ερώτημα, έχουμε έναν δικηγόρο στην Θεσσαλονίκη.

Ποια ήταν τα πρώτα λόγια της ιατρού; Η εξέταση του Τόσκο κράτησε πολλές ώρες..

Ο ιατροδικαστής μας είπε πως ο αδερφός μου δεν πέθανε από το αυτοκίνητο. Ήταν ήδη νεκρός, πέθανε από τα χτυπήματα στο στομάχι και στην συγκεκριμένη περιοχή του σώματος του. Από αυτό πέθανε ο Τόσκο και όχι από το αυτοκίνητο.

Ποιο είναι το επόμενο βήμα σας; Θα έρθετε στην Θεσσαλονίκη προκειμένου να μιλήσετε με τον δικηγόρο σας;

Δεν έχουμε και άλλη επιλογή φυσικά, θα έρθουμε στην Θεσσαλονίκη και θα μιλήσουμε με τους δικηγόρους. Δεν γνωρίζω τον ακριβής χρόνο αλλά σίγουρα θα έρθουμε.

Ο δικηγόρος σας είναι Έλληνας ή Βούλγαρος;

Είναι από την Βουλγαρία αλλά έχει την βάση της στην Θεσαλονίκη.

Αν είχες μπροστά σου την ελληνική δικαιοσύνη, τι θα έλεγες;

Θα τους έλεγα ότι θέλουμε δικαιοσύνη. Δεν θα ανεχτούμε τίποτα λιγότερο από αυτό. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την υπόθεση, δεν θα συγχωρήσουμε ποτέ τους δολοφόνους. Θέλω να ευχαριστήσω όλους εσάς στην Ελλάδα που μας στηρίζετε και μας βοηθάτε. Ήρθε η ώρα τώρα και εσείς να ορθώσετε ανάστημα με αυτή την υπόθεση προκειμένου να μην υπάρξουν άλλα θύματα, να σταματήσουν τα φαινόμενα βίας στα γήπεδα και ό,τι συμβαίνει στα Βαλκάνια.

Ο Άρης απ’όσο γνωρίζουμε έχει βοηθήσει..

Ναι βεβαίως και θέλω να ευχαριστήσω ολόκληρο το club, τον Άρη, τον δικηγόρο της ομάδας που μας βοήθησε σε αυτό!

To Top