Συγκλονίζει η αποκάλυψη παίκτη της Ντόρτμουντ: “Τη σκότωσε μπροστά στα μάτια μου!” (photos)

Ο Γιάκουμπ Μπλαστσικόβσκι διηγείται σε ένα βιβλίο τα τρομερά παιδικά του χρονια που τον σημάδεψε ένα γεγονός: η δολοφονία της μητέρας του από τον πατέρα του μπροστά στα ίδια του τα μάτια.

Δεν είναι εύκολο να τη βρεις αλλά σε κάθε τραγωδία υπάρχει ο δρόμος της εξόδου. Αυτό το γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα ο Γιάκουμπ Μπλαστσικόβσκι, με τον Πολωνό μεσοεπιθετικό της Μπορούσια Ντόρτμουντ να αποφασίζει να δημοσιεύσει μία αυτοβιογραφία που περιλαμβάνει και το πιο σκοτεινό κεφάλαιο της ζωής του.

Σε αυτό ο “Κούμπα” (το προσωνύμιό του είναι και ο τίτλος του βιβλίου) γυρίζει το χρόνο πίσω και μιλάει για την εποχή που ήταν 10 ετών και είδε τη μητέρα του να σκοτώνεται από τον πατέρα του!

“Φέτος θα συμπληρώσω 30 χρόνια ζωής, έχω αρκετή εμπειρία στις πλάτες μου και πιστεύω ότι έχω κάτι για να διηγηθώ. Με βοήθησε η Malgorzata Domagalik, γνωστή δημοσιογράφος και συμπατριώτισσά μου.

Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει τον Μάιο”, δήλωσε αρχικά ο Μπλαστσικόβσκι για να προχωρήσει στη συνέχεια μέσω της συνέντευξής του στην “Die Welt” σε μία αποκάλυψη-σοκ :

“Στην αυτοβιογραφία μου διηγούμαι όλο αυτό που έχω ζήσει, ακόμα και τότε που ήμουν μάρτυρας στη δολοφονία της μητέρας μου από τον πατέρα μου. Δεν είναι κάτι εύκολο. Είναι όμως ένα γεγονός που δεν ξεχνώ και δεν θα ξεχάσω. Είναι κομμάτι μου.

Εκείνη την ημέρα η ζωή μου άλλαξε, διαταράχτηκε, αλλά πιστεύω ότι έχω αποκτήσει πολλή δύναμη. Έχω αντιμετωπίσει πάρα πολλά προβλήματα στη ζωή μου, πράγματα που άλλοι άνθρωποι θα τα είχαν αντιληφθεί ως τραγωδίες.

a2

Εγώ αντίθετα δεν αναστατώθηκα. Ξέρω πως οτιδήποτε και να συμβεί, εγώ έχω ήδη βιώσει χειρότερες καταστάσεις. Μέχρι τα 15-16 μου χρόνια ήμουν μόνο 1 μέτρο και 55 εκατοστά, μετά ξαφνικά έφτασα στο 1 μέτρο και 75 εκατοστά.

Απομακρύνθηκα από όλους. Για αρκετά χρόνια δεν δεχόμουν φίλους στο σπίτι”. Αυτές οι καταστάσεις φαίνεται όμως πως ανήκουν στο παρελθόν, με τον άσο της Ντόρτμουντ να υποστηρίζει ότι -παρά τα όσα έχει περάσει- θεωρεί τον ίδιο τυχερό σε σύγκριση με πολλούς άλλους ανθρώπους.

“Είμαι ακόμα σε επαφή με τον καλύτερο φίλο μου από το σχολείο. Ξέρω ότι σηκώνεται όλες τις ημέρες στις 6 το πρωί και αυτό δεν του επιτρέπει να κάνει πολλά πράγματα. Δεν μπορεί καν να πάει διακοπές.

Εγώ αντίθετα παίζω ποδόσφαιρο, αυτό που αγαπώ περισσότερο στον κόσμο και ζω έντονες στιγμές”.

Ο Μπλαστσικόβσκι παραδέχεται επίσης ότι αν τα πράγματα πάνε καλά στη ζωή του αυτή τη στιγμή, για αυτό δεν έχει παρά να ευγνωμωνεί δύο πρόσωπα:

a1

“Το ένα είναι η γιαγιά μου. Μεγάλωσε εμένα και τα αδέρφια μου σαν να ήμασταν παιδιά της. Και φυσικά τον θείο μου (Jerzy Breczek, μόλις 14 χρόνια μεγαλύτερος του “Κούμπα”), και εκείνος ήταν παίκτης και διεθνής με την εθνική Πολωνίας, αυτός με έπλασε”.

Στο φινάλε της συνέντευξής του, ο “Κούμπα” αναφέρθηκε και στην επικείμενη επιστροφή του στα γήπεδα μετά από μία μακρά αποχή που είχε λόγω σοβαρού τραυματισμού:

“Είμαι ευχαριστημένος που το γόνατο δεν με πονάει πια. Είμαι χαρούμενος που θα βοηθήσω τους συμπαίκτες μου. Θα βγούμε από την κρίση (σ.σ. το τέλος του πρώτου γύρου της Bundesliga βρήκε την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ στην τελευτάια θέση του πίνακα).

Το παρελθόν είναι παρελθόν, σκεφτόμαστε το παρόν. Ξέρουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Αυτή η ιστορία θα έχει ένα ευχάριστο τέλος”.

Σημειώνεται πως η γυναίκα που έγραψε την αυτοβιογραφία του Μπλαστσικόβσκι, η Malgorzata Domagalik, θεωρείται από πολλούς ως η Νο 1 τηλεπερσόνα στην Πολωνία, με την πολυτάλαντη συγγραφέα, δημοσιογράφο και διευθύντρια περιοδικών να είναι και παρουσιάστρια τηλεοπτικών εκπομπών, στις οποίες καλεί μόνο άντρες από το χώρο της επιστήμης, της τέχνης και της σόου μπιζ.

Πηγή: sport24.gr

To Top