slideshow-2

Συγκλονίζει ο “κιτρινόμαυρος” σεφ: “Ο Άρης ρέει μέσα μου, δεν τα παρατάμε ποτέ”!

Στο Yellow Radio 92.8 φιλοξενήθηκε ο Βασίλης Στεφανίδης, ο Αρειανός που κέρδισε τις καρδιές όλων διαγωνιζόμενος στο Masterchef, αν και ουσιαστικά είναι τυφλός, έχοντας δυνατότητα όρασης μόλις 5%!

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με ειδικά στοιχήματα για Σκόρερ, Κάρτες, Κόρνερ σε κάθε αγώνα της Super League!

Αναλυτικά όσα είπε:

Προσπαθώ να μην το βάζω κάτω, ότι έρχεται να το αντιμετωπίζω με θετική ενέργεια και χιούμορ, να πετυχαίνω τους στόχους μου.

Για την σχέση του με την κουζίνα και το αν είναι “σεφ”:

Δεν είμαι σεφ. Έχω τελειώσει σχολή μαγειρικής το Πάσχα που μας πέρασε, και υπολείπονται δύο μήνες πρακτικής που θα είμαι στο Μιράτζιο, ένω ξενοδοχείο πέντε αστέρων, μαζί με τον σέφ Γιώργο Παπαδόπουλο.

Είναι ο σεφ με τον οποίο έκανα την πρώτη πρακτική μου και έχουμε ένα πολύ καλό δέσιμο.

Για την ζωή του και την σχέση του με τον Άρη:

Είμαι Χαριλιώτης γέννημα θρέμμα, Αρειανός γέννημα θρέμμα. Έβλεπα τον Γκάλη και όταν ήμουν μικρός όταν με ρωτήσουν τι ομάδα είμαι έλεγα ότι ήμουν… Γκάλης.

Η μητέρα μου είχε πάει στην Γάνδη και γύρισα με ένα μπλοκάκι με συνθήματα.

Για την σχέση του με τον αθλητισμό:

Το πρώτο μάτι το έχασα στα 12 μου. Άρχισα να βιοπορίζομαι με ένα μάτι. Έχω κάνει χάντμπολ, μπάσκετ, μπάλα, βόλεϊ με ένα μάτι. Το τελευταίο άθλημα ήταν το μπέιζμπολ που αγαπάω.

Έπαιζα στην ομάδα του Άρη και κάθε Σαββατοκύριακό πηγαίναμε να παίξουμε στην Αθήνα. Όπως καταλαβαίνεται ο Άρης… κυλάει μέσα μου.

Όταν ήμουν μικρός με ρωτούσαν γιατί έχω κίτρινα μάτια, και όταν βαριόμουν να εξηγώ δύο και τρεις φορές τους έλεγα “γιατί είμαι Αρειανός.

Για το από που αντλούσε δύναμη:

Οι γονείς μου ήταν πάντα δίπλα μου. Μου έλεγαν προχώρα, συνέχισε. Έτσι είχα πάρει την απόφαση να κάνω πολλά πράγματα και να μην το βάζω κάτω.

Το μότο μου είναι υπομονή, θέληση επιμονή και πείσμα. Αν το έχει αυτά όλα μπορούν να γίνουν.

Για το αν έχει αδέρφια:

Έχω δυο αδέρφια, κορίτσια. Είμαι ο μεσαίος της οικογένειας.

Για την τοξοβολία:

Είμαι πανελλήνιος πρωταθλητής στα άτομα με προβλήματα όρασης. Έχω πάει σε παγκόσμιο πρωτάθλημα τοξοβολίας, δυστυχώς με δικά μου έξοδα με χορηγούς γιατί η τοξοβολία δεν μπορεί να με στείλει.

Και το 2016 είχα πάει στο παγκόσμιο βόλεϊ, πάλι με χορηγούς με προπονητή μου και βοηθό μου τον Παναγιώτη τον Βαρδάκη.

Εκεί γνώρισα και την αρραβωνιαστικιά μου η οποία βοηθούσε. Μετά το παγκόσμιο πρωτάθλημα την έφερα στην Θεσσαλονίκη, την έκανα και Άρη.

Έχει αγαπημένο παίκτη της τον Φετφατζίδη, μιλάει Ελληνικά έχει πάει και σχολείο έναν χρόνο.

Τελευταίο παιχνίδι μάλιστα που πήγαμε μαζί στο γήπεδο ήταν στο 7-2 με την Ξάνθη.

Για το πως βλέπει τους αγώνες:

Ξεχωρίζω χρώματα, βλέπω πάντα θολά. Μου έλεγαν ότι είμαστε με τα μαύρα. Την μπάλα την έβλεπα πάρα πολύ θολά, αλλά όταν έβλεπα ένα τσούρμο να σέρνεται καταλάβαινα ότι εκεί είναι η μπάλα.

Κάποια στιγμή μάλιστα έβλεπα κάποιον να έχει πιάσει για πέντε μέτρα μία μαύρη φανέλα και φώναξε “κύριε διαιτητά αυτό μέχρι και εγώ το είδα ότι ήταν φάουλ”. Άνετα θα μπορούσα να βρίσκομαι στο VAR, αφού θα πάγωνα την εικόνα κάτι περισσότερο θα καταλάβαινα.

Για τα όσα ακούει για την διαιτησία:

Άκουσα τον προηγούμενο αγώνα από το Yellow. Άκουσα τέσσερις διαφορετικούς ανθρώπους να λένε ότι είναι πέναλτι με τον διαιτητή να λέει ότι δεν είναι, λέω οk…

Για το bootcamp που πήγε στο masterchef:

Είχα πάει στο bootcamp για να μπω στους 24 καλύτερους. Είχα μαγειρέψει ένα κριθαρότο με μελάνι σουπιάς, σβησμένο με λευκό κρασί, sweet chili, μάραθο και κιτρινόμαυρα ντοματίνια.

Είχαν μείνει πάντως πολύ λίγες ποδιές όταν διαγωνίστηκα. Οι σεφ θα ήθελαν κάτι παραπάνω γιατί υπήρχε ένα μεγάλο γκρουπ μετά.

Για το masterchef ως εμπειρία:

Ήταν μία πάρα πολύ καλή εμπειρία. Θα το ξαναέκανα αλλά τώρα με αυτό που έγινε το σκέφτομαι. Γιατί έχουν γίνει πολλά θετικά σχόλια και δεν θέλω να νομίζει ο κόσμος ότι το έκανα για την τηλεθέαση.

Μου στέλνουν μηνύματα να μου πουν συγχαρητήρια. Με έχει σταματήσει αμάξι να μου πει συγχαρητήρια, με έχει σταματήσει ταξί να μου πουν συγχαρητήρια.

Για το αν γίνονται όλα αξιοκρατικά:

Από την πρώτη οντισιόν μου είχα πει ότι θέλετε να με κρίνεται για το πιάτο μου και μόνο, για τίποτα άλλο.

Για τον Άρη:

Έχω βιώσει χαρές, έχω βιώσει και λύπες. Η καλύτερη ομάδα για εμένα ήταν την εποχή Χαβίτο. Και περίμενα να δω πότε θα φτιάξουμε μία εξίσου καλή ομάδα, τώρα έχουμε πάλι μια καλή ομάδα.

Για το όνειρο του:

Θα ήθελα να κάνω ένα εστιατόριο δικό μου. Είναι μεγάλο όνειρο, μπορεί να γίνει, μπορεί να μην γίνει αλλά δεν θα σταματήσω.

Από που του κόλλησε το “μικρόβιο” της μαγειρικής:

Από την μαμά μου. Η μαμά μου μαγειρεύει πάρα πολύ νόστιμα και ήμουν συνέχεια δίπλα.

Για το αν μπορεί να γράφει και να διαβάσει:

Την γραφή την έχω μάθει, απλά επειδή βλέπω αυτό το λίγο δεν συμπάθησα το διάβασμα. Βιβλία δεν μπορώ να διαβάσω. Πλέον είναι και όλες οι συνταγές στο ίντερνετ.

To Top