Συγκλονίζει ο προπονητής των Κινγκς μετά το μακελειό στο Μέιν με τους 22 νεκρούς: «Θα είναι το τέλος των ΗΠΑ!»

Ούτε η νίκη των Κινγκς στη Γιούτα, ούτε η εμφάνιση του Σάσα Βεζένκοφ, ούτε τίποτα σχετικό με το μπάσκετ… Ο προπονητής των Κινγκς, Μάικ Μπράουν, συγκλόνισε με τα όσα δήλωσε εστιάζοντας στο μακελειό που έγινε στο Μέιν με 22 νεκρούς.

Τουλάχιστον 22 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν σε αλλεπάλληλες επιθέσεις ενόπλου στην πόλη Λιούιστον, στην πολιτεία Μέιν των βορειοανατολικών ΗΠΑ, δήλωσε τοπικός αιρετός τηλεφωνικά στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

«Έχουμε 22 επιβεβαιωμένους νεκρούς και πολλούς, πάρα πολλούς τραυματίες», δήλωσε ο Ρόμπερτ Μακάρθι, δημοτικός σύμβουλος στην πόλη περίπου 35.000 κατοίκων, σε απόσταση περίπου πενήντα χιλιομέτρων βόρεια από το Πόρτλαντ.

«Δεν είμαι τόσο έξυπνος, αλλά ξέρω πως πρέπει ως χώρα να κάνουμε κάτι. Έρχομαι εδώ και μου λέει κάποιος πως έγινε μακελειό στο Μέιν με 22 νεκρούς από πυροβολισμούς, σε ένα μανάβικο γαμώτο! Αν αυτό δεν αγγίζει κάποιον, τι να πω… Δεν ξέρω τι να πω! Είναι αηδιαστικό και λυπηρό, καθόμαστε και το βλέπουμε να συμβαίνει ξανά και ξανά. Κανένας δεν κάνει κάτι γι’ αυτό», τόνισε σχεδόν βουρκωμένος και εμφανώς συναισθηματικά φορτισμένος ο Μάικ Μπράουν.

«Είναι μια θλιβερή μέρα για τη χώρα μας, για τον κόσμο, μέχρι να αποφασίσουμε να κάνουμε κάτι. Αυτό θα συνεχίζει να συμβαίνει και τα παιδιά μας δεν θα απολαμβάνουν αυτό που είναι οι ΗΠΑ, γιατί δεν μπορούμε να λύσουμε ένα πρόβλημα που έχουμε μπροστά μας. Λυπάμαι για τις οικογένειες. Υπάρχουν παίκτες που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα μας, όπως ο Λεμπρόν Τζέιμς και ο Κρις Πολ, με τον σωστό τρόπο για να μεταφέρουν κάποια μηνύματα. Όμως δυστυχώς αυτό δεν λύνει το πρόβλημα. Αυτό που έγινε είναι άρρωστο. Δεν θέλω να μιλήσω για μπάσκετ. Παίξαμε ένα παιχνίδι, το διασκεδάσαμε και κερδίσαμε, αλλά αν δεν κάνουμε κάτι για να αλλάξουμε αυτά που συμβαίνουν, τέλος! Θα είναι το τέλος της χώρας μας αν γίνεται αυτό συνέχεια», πρόσθεσε.

To Top