ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Συγκλονιστικές μαρτυρίες! “Έστησαν καρτέρι θανάτου! Ήθελαν να χυθεί αίμα αθώων”!

Συγκλονιστικές είναι οι αναφορές από τους αυτόπτες μάρτυρες και τα θύματα της φονικής επίθεσης που δέχθηκε ο 28χρονος φίλαθλος από την Βουλγαρία το απόγευμα της Κυριακής σε καφετέρια επί της οδού Μαρίας Κάλλας στην περιοχή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με ειδικά στοιχήματα για Σκόρερ, Κάρτες, Κόρνερ σε κάθε αγώνα της Super League!

Δυο από τα θύματα που τραυματίστηκαν επίσης στην άνανδρη επίθεση, ο Νικολάι και ο Ιωάννης, επίσης Βούλγαροι, οπαδοί της Μπότεφ, ομολόγησαν κατά την προανάκριση ότι: “Ήταν φονική ενέδρα. Δεν υπάρχει κανένα “ραντεβού” με κανέναν αντίπαλο οπαδό. Ήμασταν εννιά Βούλγαροι και τρεις Έλληνες οπαδοί και πίναμε καφέ, όταν κατά την αποχώρησή μας και χωρίς να έχει προηγηθεί το παραμικρό μας περίμεναν περίπου 20 άτομα, φορώντας full face”.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στο PRESSARIS ο δικηγόρος Τάσος Καραλίγκας, ο οποίος προσέτρεξε οικειοθελώς για την υπόθεση, έχοντας εξουσιοδότηση από την ΑΣ και την στήριξη της ΠΑΕ Άρης: “Πρέπει να προηγήθηκε ειδοποίηση με τηλεφώνημα, δεν ήταν τυχαία εκεί αυτοί που έκαναν επίθεση. Τους είχαν παρακολουθήσει από πριν γιατί ξέρανε που ήταν παρκαρισμένο το αυτοκίνητο του 28χρονου, μια Μερσεντές, το οποίο το είχαν καταστρέψει”.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι παραπάνω δύο Βούλγαροι που τραυματίστηκαν και νοσηλεύτηκαν στο Νοσοκομείο Ιπποκράτειο, αδυνατούν να αναγνωρίσουν πρόσωπα, διότι αυτοί που τους επιτέθηκαν είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους. Και οι δύο έχουν ήδη επιτρέψει στη Φιλιππούπολη.

Όπως υπογραμμίζει ο Καραλίγκας: “Η αστυνομία συλλέγει υλικό γύρω από την υπόθεση και διενεργείται προανάκριση. Υπάρχουν και αυτόπτες μάρτυρες, οι οποίοι εξετάζονται”, ενώ αναφερόμενος στο πόρισμα του ιατροδικαστή για τον θάνατο του 28χρονου μας εξήγησε πως: “επειδή εμπλέκεται το προξενείο της Βουλγαρίας και υπάρχει μεγάλη γραφειοκρατία θα χρειαστεί να περάσουν περίπου δυόμιση μήνες για να ολοκληρωθεί η σύνταξη του πορίσματος. Δεν υπάρχει ακόμα καμία επίσημη ενημέρωση”.

Τέλος αναφέρθηκε στο γεγονός ότι με μεγάλη ευκολία αναπαράχθηκε ότι ήταν “ραντεβού θανάτου”: “Είμαστε σε συνεργασία με τον ερασιτέχνη και την ΠΑΕ Άρης και συλλέγουμε υλικό, ώστε να υποβάλλουμε μηνύσεις και αγωγές σε όποιον προσβάλει την μνήμη του νεκρού. Ήταν ξεκάθαρα καρτέρι θανάτου… Δεν προκάλεσαν κανέναν, ήρθαν για το Άρης-ΠΑΟΚ το Σάββατο,έπιναν καφέ την Κυριακή φορώντας φανέλες και του Άρξ. Ο κύριος Καρυπίδης έχει πάρει προσωπικά το θέμα και τους έχει διαθέσει την καλύτερη δικηγορική υπεράσπιση. Όταν έρθει η ώρα θα διοριστεί ο δικηγόρος”.

Σύμφωνα με πληροφορίες του PRESSARIS, έχουν ήδη καλυφθεί με ενέργειες της ΠΑΕ περίπου 2.000 ευρώ για τα έξοδα μεταφοράς της σορού στην Βουλγαρία.

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση έχουν συλληφθεί ήδη και κρατούνται δύο νεαροί άνδρες 24 και 26 ετών, οπαδοί του ΠΑΟΚ, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, σε βάρος των οποίων ασκήθηκε δίωξη για δύο κακουργήματα και εννέα πλημμελήματα, ενώ παραπέμφθηκαν να απολογηθούν σε ανακρίτρια από την οποία πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Πέμπτη.

Επίσης, να σημειωθεί ότι η 26χρονη αισθητικός που παρέσυρε με το αυτοκίνητό της τον 28χρονο Βούλγαρο, αφέθηκε ελεύθερη, μετά την εις βάρος της απαγγελία κατηγοριών για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και εγκατάλειψη θύματος τροχαίου.

To Top