ΜΠΑΣΚΕΤ

Συγκλονιστικές ομιλίες των σταρ του ΝΒΑ για την έξαρση της βίας στις ΗΠΑ (videos)

Λεμπρόν Τζέιμς, Ντουέιν Ουέιντ, Κρις Πολ και Καρμέλο Άντονι άνοιξαν τα βραβεία των επαγγελματιών αθλητών των ΗΠΑ με μία συγκλονιστική ομιλία για την βία στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Οι τέσσερις σταρ, που είναι πολύ καλοί φίλοι και αυτοαποκαλούνται ως «Brotherhood» (αδελφότητα), αποφάσισαν να είναι αυτοί που θα ανοίξουν τα φετινά βραβεία των ESPY’s, μιλώντας για ένα πολύ ιδιαίτερο θέμα.

Η βία και τα κρούσματα πυροβολισμών σε αθώους πολίτες έχουν ταράξει την κοινωνία των ΗΠΑ, με τους τέσσερις άσους να περνούν το δικό τους μήνυμα στην γιορτή των επαγγελματιών αθλητών της χώρας.

Ο Λεμπρόν τόνισε πως πρέπει όλοι να βάλουν το δικό τους λιθαράκι στην προσπάθεια για εξάλειψη της βίας, ενώ, από την πλευρά του, ο Ντουέιν Ουέιντ είπε με ένταση πως «δεν πάει άλλο. Αρκετά. Αυτό πρέπει να σταματήσει».

Στη συνέχεια τον λόγο πήραν οι Κρις Πολ και Καρμέλο Άντονι, με τον άσο των Λος Άντζελες Κλίπερς να υπερθεματίζει τον ρόλο των σταρ του ΝΒΑ στην εξάλειψη βίαιων περιστατικών, και τον σταρ των Νιου Γιορκ Νικς να τονίζει την αναγκαιότητα της αλλαγής και της βελτίωσε σε ατομικό και κοινωνικό επίπεδο.

Αν μη τι άλλο, η πρωτοβουλία της «Brotherhood» δείχνει την ευαισθητοποίηση των σταρ από το κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, αλλά και την έκταση που έχει πάρει η έξαρση της βίας σε όλες τις πολιτείες των ΗΠΑ.

Δείτε εδώ σε βίντεο τις τοποθετήσεις τους:

 

To Top