Συζήτηση για σάλαρι καπ στην Μπουντεσλίγκα

Οι Γερμανοί όχι απλά θέλουν να παίξουν ποδόσφαιρο όσο το δυνατό πιο γρήγορα αλλά θέλουν να είναι προετοιμασμένοι και για το μέλλον. Για να μην υπάρξουν φαινόμενα οικονομικής κατάρρευσης συλλόγων έχει αρχίσει η συζήτηση για σάλαρι καπ στους συλλόγους.

Η ομάδα εργασίας των Γερμανών δεν κάθεται με σταυρωμένα χέρια. Βρήκε λύση για την επανεκκίνηση της φετινής Μπουντεσλίγκα, καλώς εχόντων των πραγμάτων αλλά και των ιατρικών εξετάσεων των παικτών, αλλά προετοιμάζεται και για το μέλλον.

Αρκετές ομάδες έφτασαν στα όρια της οικονομικής κατάρρευσης λόγω της πανδημίας και φυσικά λόγω της απώλειας εσόδων από την μη δεξαγωγή αγώνων. Άλλωστε σε πολύ μεγάλο ποσοστό οι αγώνες της Μπουντεσλίγκα είναι sold out μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Σίγουρα είναι μεγάλο οικονομικό πλήγμα αλλά κανείς δεν εγγυάται φυσικά ότι δεν θα υπάρξουν ξανά παρόμοια φαινόμενα.

Έτσι κι αλλιώς όλα δείχνουν ότι οι ομάδες πρέπει να δουλέψουν πάνω στο μισθολόγιό τους το καλοκαίρι καθώς και την επόμενη σεζόν, λογικά μέχρι το τέλος του 2020, είναι απίθανο να βρεθεί κόσμος στα γήπεδα της Μπουντεσλίγκα.

Ο στόχος είναι να μην υπάρξουν τέτοια οικονομικά προβλήματα στο μέλλον και για αυτό η ομάδα εργασίας έχει ήδη σχεδιάσει ένα πλάνο για τον περιορισμό της μισθοδοσίας στους συλλόγους.

Η νομοθεσία της UEFA, εναρμονισμένη με την Ευρωπαϊκή Ένωση, φυσικά απαγορεύει την ύπαρξη σάλαρι καπ. Ο γενικός διευθυντής της Λίγκας, Κρίστιαν Ζάιφερτ αποκάλυψε μάλιστα ότι τέτοια συζήτηση είχε γίνει με τον εκ των ηγετών της Μπάγερν Μονάχου, Καρλ Χάιντς Ρούμενιγκε πριν από μια πενταετία.

Ο Ζάιφερτ επίσης ανέφερε ότι η λογική του σάλαρι καπ, όχι μόνο σε παίκτες αλλά και σε προπονητές, ατζέντηδες και όλους όσοι έχουν άμεση σχέση με το ποδόσφαιρο θα φέρει μεγάλες αντιδράσεις. Ότι γίνει πρέπει να γίνει με την σύμφωνη γνώμη της UEFA και σίγουρα δεν μπορεί να γίνει μόνο σε έθνος.

To Top