Συζήτηση για 80-90% πληρότητα σε εμβολιασμένες κερκίδες, θα αποφασίζουν οι ομάδες

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη με στόχο να βρεθούν τρόποι για να κινητοποιηθούν οι πολίτες και να εμβολιαστούν, ενώ υπάρχει στο τραπέζι πρόταση για πληρότητα 80-90% σε κερκίδες με φιλάθλους που θα έχουν κάνει το εμβόλιο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκτιμά πως από τη στιγμή που όλα, πλέον, τα εμβόλια είναι διαθέσιμα στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας άνω των 18, θα πρέπει να ανοίξει και η συζήτηση, όχι μόνο για να γίνει ο εμβολιασμός υποχρεωτικός εκεί όπου πρέπει, αλλά και να μην δοθούν κίνητρα ώστε η χώρα να χτίσει όσο το δυνατό γρηγορότερα το πολυπόθητο τοίχος ανοσίας.

Ουσιαστικά θα συζητηθούν οι δραστηριότητες μέσα στο φάσμα της κοινωνικής ζωής που θα μπορεί να υπάρξει διαχωρισμός στην πληρότητα ανάλογα με το αν κάποιος είναι εμβολιασμένος ή όχι.

Από τα πρώτα πιθανά μέτρα που θα συζητηθούν σήμερα λοιπόν στη σύσκεψη, είναι και η διεξαγωγή αγώνων ποδοσφαίρου με φιλάθλους. Σύμφωνα με τη γάτα, οι ομάδες θα έχουν να επιλέξουν είτε να έχουν πληρότητα άνω του 80% ή 90% με πλήρως εμβολιασμένους φιλάθλους ή να περιοριστούν σε έναν αριθμό σημαντικά μικρότερο, που δεν θα υπερβαίνει ακόμα και το 30%.

Πηγή: newsbomb.gr

To Top