Συλλήψεις για στημένα στη Βουλγαρία

Σε κατάσταση σοκ το βουλγαρικό ποδόσφαιρο. Το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας ανακοίνωσε τη σύλληψη εννέα ατόμων, μεταξύ των οποίων ποδοσφαιριστές πρώτης γραμμής, για την πιθανή εμπλοκή τους σε στημένα παιχνίδια.

Αν και δεν έχουν ανακοινωθεί τα ονόματα, δεδομένα συνελήφθησαν οι αρχηγοί τριών εκ των πιο σημαντικών ομάδων, όλοι τους με παρουσία και στην εθνική ομάδα: Του Αλεξάνταρ Τούντσεφ της πρωτοπόρου ΤΣΣΚΑ Σόφιας, του Κίριλ Κότεφ της Τσέρνο Μόρε και του Μάρτιν Καμπούροφ, ποδοσφαιριστής του Αστέρα Τρίπολης τη σεζόν 2007-08, της Λοκομοτίβ Πλόβντιβ.

Οι τρεις τους, κατά σύμπτωση (;) συμπαίκτες στο παρελθόν στη Λοκομοτίβ Πλόβντιβ, ανακρίθηκαν, όπως άλλωστε πρόεδροι συλλόγων, αλλά και διαιτητές, σε μια επιχείρηση που ξεκίνησε, ύστερα από σχετική επισήμανση της UEFA για το ποντάρισμα μεγάλων ποσών σε συγκεκριμένα παιχνίδια.

 Υπό έρευνα, κατά κύριο λόγο, τα ματς της Λοκομοτίβ Πλόβντιβ όταν ιδιοκτήτης ήταν ο Κονσταντίν Ντίνεφ, ο οποίος έχει ακόμα μετοχές του συλλόγου. Ο Καμπούροφ, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος μετά την κατάθεση και βρίσκεται έξω με περιοριστικούς όρους, υποστήριξε πως «απάντησα σε όσες ερωτήσεις μου έγιναν. Απ’ ό,τι φαίνεται, γι’ αυτούς εγώ και ο αδελφός μου (σ.σ. επίσης συνελήφθη) είμαστε οι πιο μεγάλοι μαφιόζοι στην Βουλγαρία. Εχουν συλληφθεί πολλοί ακόμα από την αστυνομία».

Εκτός από τη Λοκομοτίβ Πλόβντιβ, στο μικροσκόπιο βρίσκεται και η Λιούμπιμετς, η οποία αγωνίστηκε πέρυσι στην πρώτη κατηγορία, αλλά υποβιβάστηκε αμέσως. Η έρευνα αφορά στοιχηματισμούς στην Ασία και, κατά κύριο λόγο, στη Σιγκαπούρη και στο Χονγκ Κονγκ. Η έρευνα αφορά ακόμα αγώνες των δύο προαναφερθεισών ομάδων, στις αρχές του 2014, στη Μαρμπέγια της Ισπανίας, όπου αμφότερες έχασαν όλα τα φιλικά που έδωσαν κόντρα σε Ανζί Μαχάτσκαλα, Ντιναμό Κιέβου, Αϊντχόφεν και Σανγκάη, μεταξύ άλλων.

Πηγή: sentragoal.gr

To Top