ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συλλήψεις και στην Ελλάδα από την Interpol για παράνομο στοιχηματισμό

Σημαντικό χτύπημα κατά του παράνομου στοιχήματος πέτυχε αστυνομική επιχείρηση κατά διάρκεια του Euro φτάνοντας σε 4.000 συλλήψεις σε 11 χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Περισσότερες από 4.100 συλλήψεις έγιναν σε 11 διαφορετικές χώρες για παράνομο στοιχηματισμό κατά την διάρκεια του Euro 2016, σε μία από τις μεγαλύτερες παγκόσμιες αστυνομικές επιχειρήσεις κατά των παράνομων τυχερών παιχνιδιών.

Σχεδόν 4.000 επιδρομές πραγματοποιήθηκαν εκτός της Ελλάδας, στην Κίνα, τη Γαλλία, την Ιταλία, τη Μαλαισία, τη Σιγκαπούρη, την Ταϊλάνδη και το Βιετνάμ για την εύρεση παράνομων κρησφύγετων τζόγου ως μέρος της Επιχείρησης «Soga VI», την έκτη έρευνα για το ποδόσφαιρο παιχνιδιού από την Ιντερπόλ, την οργάνωση που διευκολύνει τη διασυνοριακή αστυνομική δουλειά.

Μια δεύτερη επιχείρηση, που ονομάζεται «Aces», στόχευσε σε παράνομες ιστοσελίδες στοιχημάτων με κέντρο της, την Καμπότζη, τη Νότιο Κορέα, τις Φιλιππίνες, την Ταϊλάνδη και το Βιετνάμ. Πάνω από 10εκατ. λίρες κατασχέθηκαν στις δύο επιχειρήσεις, αν και η Ιντερπόλ εκτιμά τις ότι ο τζίρος του παράνομου στοιχήματος ξεπερνά τα 500 εκατ. λίρες.

«Ο παράνομος τζόγος δημιουργεί τεράστια κέρδη για τα δίκτυα του οργανωμένου εγκλήματος τα οποία συχνά συνδέονται με τη διαφθορά, την εμπορία ανθρώπων και το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος», δήλωσε ο Jim Anderson, επικεφαλής της καταπολέμησης της διαφθοράς και του οικονομικού εγκλήματος της Interpol.

Οι έξι επιχειρήσεις με την ονομασία Soga έχουν οδηγήσει σε περισσότερες από 12.500 συλλήψεις συνολικά, σε κατάσχεση 40εκατ. λιρών σε μετρητά και σε κλείσιμο περισσότερων από 3.400 παράνομων κρησφύγετων παιχνιδιού που χειρίζεται σχεδόν 4,8δισεκατ. λιρών των στοιχημάτων.

«Η Interpol έχει τον συντονισμό των δράσεων των τυχερών παιχνιδιών στην Ασία για πολλά χρόνια τώρα, και είναι δυνατό να βρει λύσεις καθώς έχει εμπειρία από συλλήψεις και κατασχέσεις πολύ μεγάλων ποσών», δήλωσε ο Chris Eaton, πρώην ανώτερος αστυνομικός από την Αυστραλία που έχει εργαστεί για την Interpol.

To Top