Συμεωνίδης: “Κάκιστη η διαιτησία στο δεύτερο δεκάλεπτο”

Ο Στέλιος Συμεωνίδης, μέλος της ΚΕΔ παραδέχτηκε πως η διαιτησία  ήταν κάκιστη στο δεύτερο δεκάλεπτο, όταν και οι κίτρινοι είχαν ξεφύγει με 10 πόντους διαφορά και ο Ολυμπιακός εκτέλεσε… 16 βολές! Είπε ότι ορθώς ο Χρήστος Χριστοδούλου κατέληξε στο ριπλέι και πρόσθεσε πως η διαιτησία στο δεύτερο ημίχρονο ήταν άψογη!

Ο κ. Συμεωνίδης μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό “Libero” τονίζοντας πως “η φάση έγινε τόσο γρήγορα που και από το βίντεο ο διαιτητής δεν μπορούσε να πάρει μια σίγουρη απόφαση. Φανταστείτε πόσο δύσκολη είναι μια τέτοια στιγμή για έναν έμπειρο διαιτητή. Δεν είναι, όμως, όλοι οι διαιτητές έμπειροι, υπάρχουν και πολύ άπειροι. Πάντως, αυτό που βλέπουμε τα τελευταία χρόνια είναι πως η διαιτησία πάει όλο και καλύτερα. Λάθη θα υπάρχουν πάντα, καθώς είμαστε άνθρωποι.
Οι διαιτητές επίσης να πω πως έχουν την εντολή φέτος να είναι πιο αυστηροί στο θέμα της διαμαρτυρίας. Εδώ, όμως, υπάρχει κι ένα θέμα που από μεριά μου δικαιώνει τους παίκτες και αυτό είναι το εξής: την ώρα του αγώνα και της μεγάλης έντασης οι παίκτες νευριάζουν και διαμαρτύρονται. Αυτό κανονικά ο διαιτητής του αγώνα θα πρέπει να το αφήνει έτσι να περάσει και να μην δίνει κατευθείαν τεχνική ποινή. Εκτός κι αν ο παίκτης έχει βαλθεί να προκαλέσει πρόβλημα στην αναμέτρηση και έτσι σωστά πράττει ο διαιτητής”.

Ρωτήθηκε για την απόφαση του Χριστοδούλου να συμβουλευτεί το ριπλέι και απάντησε πως “νομίζω ότι πάνω από το διαιτητή και τους παίκτες είναι ο αγώνας και πρέπει να βγει από αυτόν νικητής. Έτσι, από τη στιγμή που υπάρχει αμφισβητούμενη φάση που κρίνει το ματς κι ενώ ο διαιτητής δεν είχε τη γνώμη – βοήθεια των άλλων δύο διαιτητών, αναγκάστηκε να συμβουλευτεί το βίντεο. Η λύση αυτή δεν είναι κανόνας, αλλά οδηγία προς τους διαιτητές. Η οδηγία λέει πως εφόσον υπάρχει αμφισβητούμενη φάση και κρίνεται το παιχνίδι σε αυτήν μπορεί να δει το βίντεο και να πάρει την απόφασή του, κάνοντας το σωστό. Αυτό έχει γίνει κι άλλες φορές, όπως για παράδειγμα εγώ σε ένα παιχνίδι Πανιώνιος – Άρης συμβουλεύτηκα το βίντεο για να δω εάν είχε μπει τρίποντο ή όχι. Για αυτό και στη συγκεκριμένη φάση σωστά έπραξε ο κ. Χριστοδούλου».

Για τα λάθη στη δεύτερη περίοδο είπε ότι “έγιναν πολλά λάθη και η διαιτησία σε αυτήν την περίοδο ήταν κάκιστη. Ωστόσο, στο δεύτερο ημίχρονο οι διαιτητές ήταν άψογοι”.

To Top